Actualitate

Ivan Diacov: Harunjen a fost numit LEGAL în funcție, dar trebuie demis

„Trebuie de restabilit Colegiul Procuraturii, trebuie de numit noul complet în Parlament. S-a tras linia și Procuratura începe a lucra. Se face repede, într-o săptămână”, a declarat Ivan Diacov la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. În opinia lui, calea pe care merge acum legislativul nu garantează că în fruntea Procuraturii va ajunge cineva competent.

Și expertul Veaceslav Ioniță se întreabă dacă procedura de numire a lui Eduard Harunjen în funcție este cea mai importantă problemă pentru care trebuie să fie demis. Potrivit lui, trebuie să se atragă atenția la activitatea Procuraturii în fruntea căruia este, în special în ceea ce ține de frauda bancară.

Deputatul Lilian Carp spune că Parlamentul a putut doar să constate că numirea sa în funcție a fost una ilegală. „Avem subordonarea acestei instituții politicului. Această instituție a fost folosită în foarte multe cazuri ca bâtă pentru oponenții politici. Nu vedem nicio mișcare în ceea ce privește dosarul miliardului pentru că noi astăzi avem un singur condamnat, Veaceslav Platon, dar nu vedem condamnat grupul Șor, care este implicat nemijlocit, potrivit raportului Kroll I și Kroll II, în scheme de delapidare”, a declarat Lilian Carp.

Ieri, instituția Prezidențială a anunțat că va emite decretul de încetare a mandatului procurorului general până la sfârșitul săptămânii curente, imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale.

IPN

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.