Ultima oră

Jefuia la Cernăuți, prins la Trușeni

Suspectul, împreună cu încă trei complici de ai săi sunt suspectaţi de organizarea şi comitarea a mai multor atacuri tîlhăreşti cu aplicarea armei de foc şi a forţei fizice pe teritoriul oraşului Cernăuţi.

În primăvara anului 2011, membrii grupării au pătruns în trei gospodării din Cernăuţi, prin forţarea uşilor sau prin spargere de geamuri, pe timp de noapte,  înarmaţi, aplicau forţa fizică asupra proprietarilor prin diferite metode.

În primul caz, suspecţii au pătruns în casa unei familii prin uşa din spatele casei, care era deschisă, au îndreptat în direcţia victimelor arma şi ameninţînd cu moarte, au solicitat să li se predea banii şi lucrurile de preţ. Stăpînii casei au fost legaţi la mîini şi picioare şi electrocutaţi cu un fir electric. Apoi, în mod deschis au sustras o geantă de dame în care se aflau 570 dolari SUA, 15 euro, 3 000 ruble ruseşti şi 26 000 hrivne, precum şi alte lucruri personale, pricinuindu-le o pagubă materială în valoare de peste 47 000 lei.

În cel de al doilea caz, membrii grupării, ameninţînd o familie cu un automat  Kalaşnikov şi un cuţit, au sustras 23 000 dolari SUA, 6 500 euro şi 10 000 hrivne, patru telefoane mobile, bijuterii din aur, un notebook, un aparat foto digital şi un cuţit decorativ. În urma atacului tîlhăresc, victima s-a ales cu o pagubă materială de peste 478 000 lei. După comiterea atacului tîlhăresc, suspecţii ar fi plecat de la locul infracţiunii cu automobilul victimelor de model „BMW-X5”, care se afla în garajul casei, în valoare de 52 000 dolari SUA.

Tot după acelaşi scenariu, bunuiţii au spart geamul unei case şi au pătruns în casa unei bătrîne de 82 de ani, de unde au sustras bani şi bunuri materiale în valoare de peste 15 000 lei.

În urma unei conlucrări eficiente dintre poliţia din Republica Moldova şi forţele de ordine din Ucraina, la 22 mai, curent, capul grupării a fost reţinut. La domiciliul acestuia, poliţia a depistat un aparat de electrocutat, 2 staţii radio, 30 grame de marijuanaşi 2 dispozitive artizanale speciale pentru consumul de droguri.

În acest caz a fost iniţiată cauză penală în baza art. 188 al. 5, art. 192/1 al. 3 şi art. 283 Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de „Tîlhărie”, „Răpirea mijlocului de transport” şi „Bandetism”, riscă privaţiune de libertate de pînă la 15 ani.

via IGP.GOV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *