Război

Johnson a criticat NATO pentru indecizie: Din această cauză Putin a început războiul

Fostul premier britanic Boris Johnson a comentat decizia summitului NATO de la Vilnius cu privire la Ucraina, afirmând că alianța ar fi trebuit să acționeze mai decisiv în chestiunea aderării Kievului.

Fostul premier britanic a subliniat că Ucraina plătește un preț ridicat pentru războiul de amploare declanșat de Rusia, care durează deja de peste 500 de zile.

“Săptămâna aceasta, liderii NATO ar fi trebuit să-și arate respectul și recunoștința colectivă pentru rezistența eroică a Ucrainei într-o luptă în care niciun soldat NATO nu a fost rănit sau ucis, pentru că noi, în țările NATO, știm – și continuăm să spunem – că ucrainenii luptă pentru noi toți”, a subliniat el.

Însă, afirmă Johnson, “concluziile summitului de la Vilnius nu sunt nici mai ferme și nici mai convingătoare decât concluziile NATO de la București din 2008”, ceea ce face ca “să nu fie de mirare că președintelui Zelensky i-a fost inițial dificil să-și ascundă dezamăgirea”.

“Când se vor “pune de acord” aliații? Când vor fi ‘îndeplinite’ condițiile? Conform concluziilor de la București, aliații au convenit asupra tuturor acestor lucruri acum 15 ani! Când vom învăța lecția ultimilor 20 de ani de relații cu Putin? Incertitudinea noastră, ezitarea noastră, încercările noastre de a vâna doi iepuri dintr-o lovitură au fost cele care l-au împins să invadeze”, subliniază el.

Din acest motiv, a declarat fostul premier britanic, Alianța ar trebui să ofere un calendar clar pentru aderarea Ucrainei la NATO cât mai curând posibil – și, a adăugat el, Marea Britanie lucrează din greu, în mod nepublic, pentru a atinge acest obiectiv.

Cu o zi înainte, Boris Johnson a declarat că este important ca Occidentul să ofere Ucrainei un sprijin stabil și a avertizat împotriva “oboselii Ucrainei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Are dreptate Boris Johnson din pacate. La fel s-a intamplat si cu invazia lui Hitler in Polonia, la fel, pe fondul indeciziei aliatilor. Acelasi lucru il observam acum, la invazia lui Putin in Ucraina. Germania invoca lipsa de spatiu vital. Rusia apropierea de NATO (in fapt refacerea imperiului sovietic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *