Judecătoria Edineț va avea sediu nou. Suprafața va fi de peste 5 mii de metri pătrați
Potrivit documentului, pentru asigurarea transmiterii bunurilor, Ministerul Justiției și Consiliul municipal Edineț, în comun, vor institui Comisiile de transmitere a imobilelor și vor asigura:
– în termen de două luni, transmiterea și primirea din proprietatea publică a municipiului Edineț în administrarea Ministerului Justiției, terenul amplasat în mun. Edineț, str. Șoseaua Bucovina, 33/1, numărul cadastral 4101202.242, (sediul nou) în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică;
– transmiterea terenului cu numărul cadastral 4101215.044 și a construcțiilor cu numerele cadastrale 4101215.044.01 și 4101215.044.02, amplasate în mun. Edineţ, str. Ştefan Vodă, nr. 1 din proprietatea publică a statului, (sediul actual) în proprietatea publică a municipiului Edineţ.
Conform art.1 din Legea cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești, judecătoriile Briceni, Dondușeni și Ocnița fuzionează prin contopire cu Judecătoria Edineț, formînd Judecătoria Edineț. În prezent, sediul Central al judecătoriei Edineț (sediul existent al fostei Judecătorii Edineț) este amplasat în orașul Edineț, str. Ştefan Vodă nr.1, având suprafața funcțională a clădirii de 359.9 metri pătrați. Clădirea este construită în două nivele fiind amplasată pe un teren de 0,1885 ha. Pe teritoriul judecătoriei se află o construcție unde este amenajat garajul.
În incinta sediului central Edineț, în prezent, activează 33 de persoane, dintre care cinci judecători. În imobil sunt amenajate săli pentru ședințe (cinci săli spațioase), precum și birouri pentru întreg personalul sediului central al judecătoriei (19 birouri), condiții care în prezent corespund standardelor funcționale.
Conform schemei de încadrare, în judecătoria Edineț nou creată a fost aprobat un efectiv-limită de 107 unităţi. Comasarea Judecătoriilor Briceni, Dondușeni, Ocnița și Edineț necesită o suprafață totală de 5320 metri pătrați.
Potrivit studiului de fezabilitate privind optimizarea hărții instanțelor judecătorești din Republica Moldova, structural, clădirea actuală a judecătoriei este în stare bună și funcțională, dar nu este potrivită pentru a constitui sediul instanței nou create. Mai mult, clădirea judecătoriei existente nici nu poate fi extinsă, nici nu este suficient de mare pentru a permite construirea a două etaje suplimentare pentru a corespunde cerințelor de spațiu.
Astfel, pentru a se conforma standardelor funcționale existente pentru instanțele judecătorești din Moldova și cu reglementările în domeniul construcției clădirilor publice, este necesar construirea unei clădiri noi, se mai spune în document.
Sursa: bizlaw.md
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!