Social

Kremlinul refuză să comenteze informațiile privind trecerea unei rachete ruseşti prin spaţiul aerian al R. Moldova

Kremlinul refuză să comenteze informaţiile cu privire la trecerea unei rachete ruseşti prin spaţiul aerian al Republicii Moldova în cursul zilei de vineri, 10 februarie 2023.

„Nu, nu aş putea să comentez acest lucru. Acest lucru este direct legat de operaţiunea militară specială în sine, acestea sunt chestiuni care ţin de Ministerul Apărării”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, pentru presă, potrivit Agerpres.

Comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost cel care a anunţat iniţial că două rachete de croazieră ruseşti au pătruns vineri în spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina, în timpul atacului masiv rusesc din cursul acestei dimineați.

Menționăm că șeful diplomaţiei Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgenţă la MAEIE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru a atrage atenţia părţii ruse asupra ”încălcării inacceptabile” a spaţiului aerian al republicii, a anunţat serviciul de presă al ministerului.

Ministerul Apărării Naţionale din România a comunicat că o ţintă aeriană, cel mai probabil o rachetă de croazieră lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, a traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova, fiind detectată vineri de sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române, dar nu a intrat în spaţiul aerian al României, potrivit Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

    1. Pai fratii vostri sunt muti, pt ca nici nu au ce face, asta pt ca fratii lor nu au vrut sa se uneasca, sa fie toti in NATO. O interventie a Romaniei ar insemna si o interventie a NATO. Romania nu poate sa intervina de capul ei, trebuie sa aiba acordul MARELUI LICURICI intai, SUA. Acum se vede politica proasta dusa de presedintii Rep Moldova, pt ca Rusia face ce vrea prin spatiul aerian al Rep Moldova. Unde nu-i cap, vai de picioare ! Daca trece de Odesa va fi greu de Moldova. Ramane de vazut daca in acele conditii Romania va interveni sau nu. Depinde si de presiunea publica, depinde de multe. Poate nu trece Rusia de Odesa. Dar poate, cu mintea de pe urma, moldovenii cer unirea. Nu poti avea pretentia la Romania sa te apere daca tu nu vrei sa fii cu ea ! Frate, frate, dar mai uita-te si la ochi !

    2. Grobbler, nu-ti face tu griji pt Basarabia. Mai bine stai cu ochii pe cerul tiraspolez pt ca s-ar putea sa ai ocazia sa faci poze frumoase cu larom si himars. Say cheese, gunoi rusofon!

  1. Cred ca moldovenii ar trebui sa se uite in jos cand trec rachete rusesti pe deasupra lor. Sa nu le cada ceva in cap daca se uita in sus. Sau sa se dea mai “incolo” cu tara cu tot, din calea rachetelor. Caci mai “incoace” au ratat de mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *