Actualitate

La ce vârstă vor putea ieși legal la pensie badantele din Italia: A fost schimbată legea care vizează mii de femei din Republica Moldova

Badantele vor trebui să rămână în serviciu până la vârsta de 67 de ani, când vor putea ieși la pensie pentru limita de vârstă. Opțiunea „L’Ape sociale” a fost extinsă pentru celelalte categorii de personal, dar nu și pentru asistentele familiale, informează Pensioni e Fisco.

Potrivit guvernului, cel puțin pentru moment activitatea de îngrijitoare nu este una grea. A ajunge la 67 de ani în serviciu pentru o îngrijitoare nu este însă cel mai ușor lucru din lume.

Program istovitor de muncă, stres, puțină odihnă din cauza nevoilor bătrânilor asistați care sunt de multe ori imobilizați la pat și pe care badantele sunt nevoite să-i ridice, să-i schimbe, să le acorde o îngrijire specială. Nici salariile în acest sector nu sunt foarte mari, prin urmare nici pensia pe care o vor primi aceste femei nu va fi una decentă.

Salariile mici înseamnă contribuții mici, iar în perioada de cotizare aceasta este o problemă serioasă. Înseamnă că, odată pensionate, îngrijitoarele ar ajunge să primească pensii mult mai mici decât salariul din timpul activității, scrie rotalianul.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *