Moldova

Legea cetățeniei Moldovei va fi înăsprită. Obligativitatea cunoașterii limbii române

Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi înăsprită. Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, noile modificări vor fi înaintate Guvernului până la sfârșitul lunii mai. Șeful ASP nu exclude faptul că în lege va fi introdusă obligativitatea cunoașterii limbii române pentru cei care doresc să obțină cetățenia Republicii Moldova.

Directorul ASP a menționat că și în România se lucrează la înăsprirea procedurilor de obținere a cetățeniei, iar autoritățile de la Chișinău colaborează strâns cu cele române. „În România este un exercițiu de modificare a legii, înăspresc extrem de serios, conform rigorilor europene. Și noi lucrăm la noua lege, sunt sigur că până la sfârșitul lunii mai vom înainta Guvernului o nouă lege a cetățeniei, care va fi mai aspră, mai dură. Inclusiv datorită schimbului nostru mult mai frecvent de informații cu Autoritatea Națională a Cetățeniei, am reușit să descoperim schemele care s-au întâmplat la noi”, a declarat Mircea Eșanu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră Plus” de la TV8.

Responsabilul nu a exclus că va fi introdusă obligativitatea cunoașterii limbii române, precizând că este opțiunea legislatorului. „Pentru asta optează partea română. Îmi dau seama că cei care au trăit o viață și s-au născut în Federația Rusă va deveni o chestiune complicată pentru ei. Dar în circumstanțele actuale regionale, nu cred că este o decizie neapărat proastă să înăsprim legea”, a precizat directorul ASP.

Sursa stiripesurse.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *