Liberalii lui Ghimpu AMENINȚĂ cu proteste contra FURTULUI BEM și tentativei de furt a unicului aeroport funcțional din Moldova
Liderul PL a declarat că nu putem intra în UE și NATO cu Aeroportul, Banca de Economii și Gazoductul gestionate de ruși:
” Să fie organizat un concurs transparent și să treacă concursul o companie europeană și nu una din Siberia, atunci vom putem vorbi că avem o conducere proeuropeană. Dar la noi toți de la putere devin milionari și miliardari, iar poporul umblă dezbrăcat și i se aruncă căte un osișor.”
După părerea lui Ghimpu și celelalte obiecte strategice CET 1, CET2, Termocom, Moldtelecom sunt expuse pericilolui de a fi privatizate de companii care au legătură cu puterea.
În 2009 i-am învins pe comuniști , datorită faptului că în 2007 liberalii au cîștigat cetatea ( cu referire la primăria Chișinău). Încă la formarea coaliției Pro-Europeane, noi am spus că aceasta este coaliția Pro-Privatizare, Pro-Jefuire, iar cei șapte bondari (cu referire la grupul reformator) nu au trădat partidul, ci pe cetățenii care i-au votat ca să-i susțină pe cei care îi fură.
Deputatul liberal, Valeriu Munteanu a spus că PL solicită Procuraturii Generale să deschidă o anchetă penală pe numele consilierilor de la BEM care au realizat transferurile frauduloase.
Amintim că Guvernul a decis la ultima ședință a Legislativului, să renunțe la scoaterea la vânzare a pachetului de blocaj – 33,33% plus o acțiune.
“Banca trebuie capitalizată, iar ulterior să o vindem, iar asta se va întâmpla în câțiva ani. (…) Trebuie să crească valoarea pachetului de blocaj al statului, iar asta se va întâmpla în câțiva ani”, a precizat atunci Valeriu Lazăr, ministrul Economiei.
Ministrul a spus că excluderea BEM din lista bunurilor pasibile privatizării se datorează și tensiunile existente.
Nu este exclus că excluderea BEM din lista de privatizare se axează și pe decizia Curții Constituționale care a decis suspendarea deciziei Guvernului din 30 mai de concesionare a aeroportului Chișinău, Guvernul Leancă vrînd să se asigure că decizia BEM nu va avea aceeași soartă. Pachetul de blocaj al statului de la BEM era inclusă în lista întreprinderilor pasibile privatizării.
De asemenea, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a suspendat miercuri hotărârea Guvernului prin care Aeroportul Internaţional Chişinău era concesionat companiei “Avia Invest” din Rusia. Sesizarea a fost depusă de către deputaţi liberal-reformatori. Curtea a hotărât suspendarea deciziei Guvernului din 30 mai, 2013, până la soluţionarea în fond a cauzei cu emiterea unei decizii sau hotărâri definitive.
sursa deschide.md
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!