CSI / RusiaRăzboiUcraina

Liderul de la Kiev declară că vrea să îl închidă pe Putin într-o pivniță fără toalete și promite ”distrugerea” armatei ruse

Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat luni dorinţa ca Vladimir Putin să fie închis într-o pivniţă fără toaletă, după ce a vizitat un sat ucrainean eliberat în urmă cu un an şi unde, conform oficialilor ucraineni, mare parte dintre localnici au fost sechestraţi de soldaţii ruşi într-o pivniţă, relatează AFP și Agerpres.

Potrivit liderului de la Kiev, 11 persoane au murit în subsolul unei şcoli cu un spaţiu de mai puţin de 200 m2, unde 367 din cei circa 400 de locuitori ai satului Iahidne din nordul Ucrainei au fost închişi timp de 27 de zile în martie 2022.

”Toţi aceşti oameni stăteau într-un întuneric total, aşteptând revenirea ucrainenilor. Ei au scris pe ziduri numele celor care au murit şi datele pentru a nu-i uita. Şi copiii au inscripţionat cuvintele imnului ucrainean”, a susţinut președintele Ucrainei, în timpul unei ceremonii în acel sat din regiunea Cernigov, unde a fost însoţit de vicecancelarul german Robert Habeck.

”După ce am văzut asta, vreau ca preşedintele rus să-şi petreacă restul vieţii într-o pivniţă cu o găleată în loc de toaletă”, a mărturisit el.

Rușii au ocupat teritorii din nordul Ucrainei încă de la începutul invaziei pornite pe 24 februarie 2022 şi au ajuns atunci până la porţile capitalei Kiev. Dar la aproximativ o lună după lansarea invaziei, Rusia a decis să-şi retragă trupele din partea de nord a Ucrainei pentru a se concentra pe ofensivele din est şi sud.

În intervenţia sa de luni din satul eliberat în urma acestei retrageri ruse, Volodimir Zelenski a promis că vor fi eliberate toate teritoriile ucrainene ocupate de ruși, susţinând că aceste trupe vor fi ”distruse” dacă nu se vor retrage singure.

”Nu voi vorbi despre lucruri concrete, pentru a nu le da teroriştilor din Rusia ocazia să se pregătească înaintea măsurilor şi metodelor noastre pentru dezocupaţie. Dar o vom face, şi ei trebuie s-o ştie. Încă mai au timp să plece de aici, altfel îi vom distruge”, a spus el, referindu-se la aşteptata contraofensivă pe care armata ucraineană ar pregăti-o în timp ce primeşte noi arme occidentale.

”Nu pot spune când vom fi pregătiţi pentru lucruri foarte concrete. Dar ne pregătim să fim puternici în luptă şi să dezocupăm pământul nostru. Este dificil de spus când şi cum o vom face”, a admis preşedintele ucrainean, care s-a declarat din nou contra negocierilor de pace cu Rusia. ”Vrem pace, dar cum se poate obţine pace cu Rusia ? Numai câştigând pe câmpul de luptă în ţara noastră, pentru a opri Rusia. În caz contrar, după Ucraina, (Rusia) va merge în Europa, şi puteţi vedea rezultatul”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. „Cea mai mare greşeală este să-i subestimezi pe ucrainieni, să-i consideri slabi, să-i jigneşti. Nu-i jigni niciodată pe ucraineni. Ferească Allah Atotputernicul, ca cineva să-i alunge pe ucraineni sau să ia cu forţa ceva de la ei. Ucrainenii se întorc întotdeauna la ce e al lor. Şi când o fac, nu ştiu să-şi calculeze forţa şi să o folosească proporţional. Vor distruge totul în calea lor. Nu insultaţi ucrainenii. Altfel, când ucrainenii se întorc pe pământul unde sunt îngropaţi strămoşii lor, cei care trăiesc pe acest pământ îi vor invidia pe cei morţi” – Djohar Dudaev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *