Actualitate

Liderul separatiștilor din Donețk: Kievul nu înțelege că putem ataca în trei direcții

Donețkul nu va mai încerca să discute cu oficialii de la Kiev despre armisitițiu.

”Din partea noastră, nu vor mai exista tentative de a vorbi despre armisitițiu. Vom analiza cum va reacționa Kievul. Kievul nu înțelege acum că putem ataca pe trei direcții concomitent”, a spus el, fără a da detalii cu privire la direcțiile avute în vedere.

În ciuda unui armistițiu încheiat anul trecut la Minsk între autoritățile de la Kiev și separatiști, luptele s-au intensificat la Donețk. Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineaţa la Doneţk, după ce un obuz a căzut într-o staţie de troleibuz dintr-un cartier al oraşului până acum relativ ferit de luptele ce au loc între insurgenţi şi armata ucraineană.

De asemenea, în noaptea de marți spre miercuri, cinci civili au fost uciși și alți 29 au fost răniți în cursul unor bombardamente în orașul Donețk, în estul Ucrainei, au anunțat miercuri autoritățile locale.

Confruntările armate s-au intensificat în ultimele 12 zile și armata ucraineană a anunțat marți seara că trupele sale au fost atacate direct de trupe rusești, în apropiere de Lugansk, o altă regiune separatistă prorusă vecină cu Donețk.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a afirmat că 9.000 de soldați ruși sunt desfășurați în estul Ucrainei. Aceste acuzații sunt o premieră de la semnarea acordurilor de la Minsk, în septembrie. 

Sursa: ria.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *