Actualitate

Liderul unui clan mafiot condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea a cinci persoane a murit în Ucraina. Putin l-a medaliat pentru curaj

Prizonierul rus Ivan Neparatov, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă, jaf, răpire, extorcare de fonduri și alte infracțiuni, a murit în războiul din Ucraina și a fost decorat post-mortem de Vladimir Putin. Fotografii ale documentelor relevante au fost publicate de The Insider și de proiectul Gulagu.net, fără a preciza originea acestor materiale.

Neparatov și opt dintre complicii săi au fost condamnați în 2013. Potrivit anchetei, aceștia au ucis cinci persoane în zona Sergiyev Posad din regiunea Moscova în 2009-2010. Unii dintre cei morți erau datornici ai săi, în timp ce alții au fost uciși în timpul unor jafuri, a precizat Comitetul de anchetă.

Potrivit certificatului de deces al lui Neparatov, acesta a murit la 5 august în apropiere de Bakhmut, regiunea Donețk, ca urmare a unei răni provocate de un șrapnel la cap.

Pe 16 august, Vladimir Putin l-a decorat postum pe Neparatov “pentru curajul și eroismul demonstrat în timpul îndeplinirii sarcinilor unei operațiuni militare speciale“, potrivit fotografiilor publicate. Gulagu.net a publicat o fotografie atât a Medaliei pentru Vitejie în sine, cât și un extras din decretul prezidențial rusesc.

Încă din luna iulie, presa a relatat despre prizonieri recrutați în coloniile rusești pentru a lua parte la războiul împotriva Ucrainei. Se pare că unele dintre colonii au fost vizitate personal pentru a face campanie de către Evgheni Prigozhin, un om de afaceri din Sankt Petersburg care are legături cu PMC Wagner implicat în război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *