Lilieci, câini și pisici se vând din nou pe piețele din China | Iepuri sunt sacrificați pe podele îmbibate de sânge, în timp ce comuniștii din China sărbătoresc „VICTORIA” asupra coronavirusului
Pieţele în care animalele sălbatice sunt vândute ca hrană sau ca tratamente miraculoase au revenit şi funcţionează exact aşa cum o făceau înainte de coronavirus, potrivit Daily Mail.
Câinii şi pisicile îşi aştaptă îngrozite sfârşitul în cuşti ruginite. Sunt sacrificaţi şi jupuiţi unul lângă altul pe o podea de piatră acoperită cu sânge, murdărie şi resturi, iar liliecii şi scorpionii scoşi la vânzare ca medicamente tradiţionale.
Acestea sunt scene profund tulburătoare filmate şi fotografiate sâmbătă, în timp ce China sărbătorea „victoria” asupra coronavirusului prin redeschiderea pieţelor de carne, de la care, acum trei luni, a pornit primul focar de coronavirus, devenit apoi pandemie.
Pisicile care așteaptă să fie sacrificate pentru carnea lor pe o piață din Guilin, sud-vestul Chinei
Un corespondent al Daily Mail a urmărit cum mii de clienţi se îndreptau spre o astfel de piaţă din Guilin, sud-vestul Chinei, în timp ce pandemia care a început în Wuhan a blocat întreaga planetă.
Cuştile cu diferite specii erau îngrămădite una peste alta. Într-o altă piaţă a cărnii din Dongguan, în sudul Chinei, un alt corespondent a fotografiat un vânzător de lilieci, de scorpioni şi alte creaturi.
China a stopat multe dintre măsurile de siguranţă şi încurajează oamenii să revină la viaţa normală pentru a stimula economia. Bineînţeles, statisticile oficiale arată că nu există noi infecţii
Piaţa din Guilin a fost ieri plină de cumpărători care s-au îngrămădit să cumpere carne proaspătă de câine şi pisică oferită încălzită la un fel de reşou.
Unul dintre corespondenţii care au capturat imaginile a spus: „toată lumea crede că focarul s-a terminat şi că nu mai există motive de îngrijorare. Pentru chinezi, coronavirusul este, acum, doar o problemă pe care o au alte ţări”.
Guvernul din Beijing promovează teorii ale conspiraţiei conform cărora focarul nu a început în China. O poveste discreditată, împărtăşită pe larg pe platforma de socializare Weibo din China, susţine că virusul a fost detectat pentru prima dată în Italia, încă din noiembrie.
Alţi oficiali chinezi promovează teorii ale conspiraţiei despre armata americană, care ar fi adus virusul în Wuhan. Singurul oraş chinez izolat ieri a fost Wuhan, dar chiar şi restricţiile de acolo încep să fie ridicate, iar trenurile de mare viteză au deja permisiunea de a intra şi de a ieşi din oraşul-focar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!