ActualitateSănătate

Linia de gardă de la secţia de Oftalmologie a SJU Miercurea-Ciuc, suspendată din lipsă de medici

Linia de gardă de la secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc a fost suspendată din cauza lipsei de personal, iar pacienţii cu urgenţe urgenţe majore vor fi transportaţi la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc sau la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), potrivit Agerpres.

“Temporar, din cauza lipsei de personal, a fost suspendată linia de gardă de la secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc. După-amiaza, noaptea şi în weekend, cazurile de urgenţă oftalmologică vor fi tratate la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului, iar cazurile de urgenţă majoră vor fi transportate la secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Fogolyán Kristóf ‘ din Sfântu Gheorghe sau la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc”, se arată într-o postare pe site-ul SJU Miercurea-Ciuc. Sursa citată precizează că, pentru pacienţii care au nevoie, se va asigura transportul de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita sau de către spitalul din Miercurea-Ciuc. “Pentru pacienţii care necesită transport, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita sau spitalul din Miercurea Ciuc va asigura transportul. Prin urmare, rugăm pacienţii ca, în cazul unor urgenţe oftalmologice care apar după-amiaza, noaptea sau în weekend, să apeleze la numărul unic de urgenţă 112, sau să se adreseze cu încredere Unităţii de Primire Urgenţe din clădirea principală a spitalului. La secţia de urgenţe se va decide despre îngrijirea pacientului pe loc sau necesitatea unui eventual transport”, informează sursa menţionată.

Totodată, se mai arată că lipsa de medici de la secţia de Oftalmologie va fi rezolvată în termen scurt, iar reluarea liniei de gardă va fi anunţată publicului. “Activitatea medicală în cadrul secţiei de Oftalmologie şi în cadrul cabinetului de oftalmologie funcţionează în continuare, suspendarea temporară se referă numai la linia de gardă din cadrul acestei secţii”, se mai precizează în informarea SJU Miercurea-Ciuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *