Actualitate

Lituania și Letonia fac apel la aliații occidentali: Să se impună sancțiuni împotriva Rusiei și să consolideze flancul estic al NATO

Decizia de a menține trupe ruse în Belarus pentru exerciții militare comune care fuseseră programate să se încheie duminică ”este o schimbare semnificativă pentru securitatea țărilor din NATO care au graniță cu Belarus”, a scris duminică pe Twitter ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis.

„Trebuie să urmeze întări ale NATO și sancțiuni din partea UE”, a adăugat el.

La rândul său, ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a scris de asemenea pe Twitter că ”este clar că întreaga comunitate transatlantică trebuie să înceapă să implementeze sancțiuni împotriva Rusiei, iar NATO ar trebui să desfășoare mai multe forțe în regiune”.

Belarus, aliat al Moscovei în criza cu Occidentul în jurul Ucrainei, a anunțat că trupele ruse prezente pe teritoriul său de la 10 februarie pentru exerciții militare ce trebuiau să se încheie duminică vor rămâne pentru alte manevre similare. La fel ca Moscova, Minskul dăduse asigurări anterior că cei 30.000 de soldați, conform unei evaluări a SUA, se vor întoarce în garnizoanele lor la sfârșitul exercițiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *