Actualitate

Litvinenco îi crede pe moldoveni proști? Deputatul publică un tabel cu notele oferite în „concursul” la funcția de șef al CNA „câștigat” de consilierul lui Dodon

În lumina principiului transparenței care este la baza oricărui concurs, îl vedeți mai jos (versiunea de lucru). Interviurile cu toți cei 9 candidați sunt publice, conceptele de management și dezvoltare instituțională la fel, deci fiecare poate face concluziile proprii, scrie deputatul din blocul ACUM Sergiu Litvinenco.

Legat de cele două concursuri desfășurate, dar și de concursuri în general.

1) Un concurs organizat și desfășurat de o comisie ai cărei membri au apartenență politică și, mai mult decât atât, au o cotă proporțională din punct de vedere numeric, este a priori discutabil sub aspectul rezultatelor acestuia. Or, în astfel de cazuri, e mare probabilitatea că se vor găsi membri ai comisiei care vor acorda punctaje nu în funcție de prestația candidaților raportată la criteriile stabilite, ci în funcție de ”tema pentru acasă” cu care au venit la acest concurs. În cazul CNA, însăși legea este cea care spune ca recrutarea o organizează Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului – o comisie unde membrii acesteia reprezintă partide politice și în care Blocul ACUM este reprezentat de doar 2 membri din numărul total de 9 membri. (N. red. – Consilierul lui Igor Dodon, Flocea, a fost votat în Parlament de majoritatea deputaților, inclusiv de cei din blocul ACUM, inclusiv de Sergiu Litvinenco)

2) Un concurs real și autentic este doar atunci când, pe de o parte, criteriile de evaluare sunt clare și în măsură să conducă la aplicarea ca atare a principiului meritocrației, iar, pe de altă parte, membrii comisiei – ”judecătorii” – sunt persoane în raport cu care nu există dubii că ar fi părtinitori în sensul de a lua partea cuiva (și, pe cale de consecință, evaluează candidații în mod obiectiv).

3) În ceea ce mă privește, voi susține în continuare doar concursurile cu toate precondițiile menționate – fie le facem așa cum trebuie, fie se fac numiri cu asumări politice cu toate consecințele și riscurile ce decurg de aici. Un ”concurs”, dar cu ”teme de acasă” pentru membrii comisiei de concurs, nu trebuie să mai meargă. (N. red. – ?)

Scântei în coaliția ACUM-PSRM: Dodon îi ataca pe Reniță și Țîcu

FOTO, VIDEO / Cum arată casa lui Ruslan Flocea, omul lui Dodon de la CNA

Cine sunt cei trei deputați care nu l-au votat pe Flocea la CNA? /// Cum e posibil ca un absolvent al Academiei de Poliţie din Bucureşti să ajungă secretar al Aparatului preşedintelui Dodon?  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *