Justiție

Litvinenco: Poate totuși e cazul să anunțăm „în căutare” un procuror general bun pentru Republica Moldova?

„După ce cu puțin timp în urmă l-a lăsat să fugă nestingherit din țară, astăzi Procuratura Generală ne anunță că-l dă în căutare pe Platon…”, a punctat Litvinenco pe Facebook. Deputatul se întreabă dacă ar fi bine să fie „căutat” un alt procuror general în actualele condiții. „Poate totuși e cazul să anunțăm „în căutare” un procuror general bun pentru Republica Moldova?”, întreabă Sergiu Litvinenco.

Amintim că Procuratura Anticorupție a solicitat ieri magistraților să dispună arest preventiv în privința controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Solicitarea procurorilor vine ca urmare a neprezentării inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată în cadrul căreia urma să fie examinată speța privind rejudecarea dosarului în care este acuzat de corupere activă și escrocherie. Este vorba despre examinat dosarul întors pe 30 ianuarie 2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi corupt doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că, în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Examinarea demersului procurorilor va fi examinat astăzi, ora 16:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, i-a luat apărarea lui Platon, spunând că acesta nu avea interdicție de a pleca din R. Moldova: „Cred că el va reveni și va fi prezent în instanța de judecată pe dosarele care le avem în procedură”, a declarat Stoianoglo pe 20 iulie curent, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.