Actualitate

Litvinenco vine cu o reacție la revenirea lui Clima la șefia Curții de Apel Chișinău: „Acrobații juridice înainte de Revelion”

Potrivit încheierii instanței de judecată, hotărârea poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la momentul pronunțării dispozitivului, prin depunerea cererii de apel la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

„Se admitea acțiunea de contencios administrativ inițiată de Clima Vladislav împotriva președintei Republicii Moldova. Se anulează decretul președintei Republicii Moldova cu emis la 28 mai 2021 „privind revocarea decretului președintei Republicii Moldova din 2 septembrie 2020”, precum și decizia de respingere a cererii prealabile, din 25 iunie 2021.Ca efect al admiterii acțiunii reclamantului, ultimul se consideră repus în funcția administrativă deținută până la emiterea decretului anulat, având în vedere caracterul executoriu al hotărârii în cauză”, este arată în încheierea instanței de judecată.

Cu o reacție la această decizie a venit și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care califică hotărârea drept una „mafiotă”.

„Clanurile mafiote din domeniul justiției se fac a nu înțelege un lucru elementar: timpul lor a expirat, iar modul în care banul şi traficul de influenţă făceau dreptate a trecut. Lucrurile sunt ireversibile. Evident, se mai încearcă diverse acrobații juridice, inclusiv înainte de Revelion, când lumea este ocupată cu alte lucruri. Dar totul va fi în zadar, fiindcă cetățenii Republicii Moldova vor eliminarea clanurilor corupte şi un sistem de justiție unde în prim-plan este pus interesul public. Iar noi vom îndeplini ceea ce am promis oamenilor. Pentru că aşa este corect”, a declarat Litvinenco.

Amintim că, la 14 iulie, judecătorul, Vladislav Clima, a atacat-o în instanța de judecată pe șefa statului, Maia Sandu, după ce aceasta a anulat decretul lui Igor Dodon de numire a lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Vladislav Clima a solicitat Judecătoriei Chișinău să verifice legalitatea decretului emis de Maia Sandu.

Precizăm că, decretul dat, Maia Sandu, l-a semnat la 28 mai curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *