ActualitateExterne

Război în Ucraina: Bărbații ucraineni sunt chemați să lupte împotriva Rusiei

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

UPDATE 21 decembrie, ora 08.00: Ucraina îşi cheamă cetăţenii de sex masculin din străinătate să se alăture luptei împotriva Rusiei

În căutarea de soldaţi suplimentari, ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov doreşte să îi cheme acasă anul viitor pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate, informează joi dpa.

Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani din Germania şi altele ţări, care sunt apţi pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare ale forţelor armate, a spus Umerov în comentarii publicat miercuri seara în mass-media germane, inclusiv în Bild, Welt TV şi Politico.

Ministrul ucrainean a spus că adresează “o invitaţie” şi a ţinut să fie clar că nu vor exista sancţiuni dacă cineva nu va da curs cererii.”Încă discutăm despre ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin în mod voluntar”, a adăugat el.

Armata ucraineană ar dori să mobilizeze încă 450.000 până la 500.000 de soldaţi pentru a putea face faţă invaziei ruse. Cu toate acestea, condiţiile-cadru financiare şi politice încă nu au fost clarificate, iar preşedintele Volodimir Zelenski consideră că mobilizarea este o “chestiune sensibilă”.

În pofida interdicţiei, mulţi bărbaţi ucraineni au plecat în străinătate pentru a evita să fie mobilizaţi pentru a lupta pe front.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *