ActualitateExterne

Război în Ucraina: Conflictul pare să fi înghețat, Polonia cere Occidentului să susțină în continuare țara atacată de Rusia

Conflictul pare să fi înghețat și la propriu și la figurat în războiul dintre Ucraina și Rusia. Odată cu venirea iernii, luptele la sol par să fie tot mai puține, conflictul desfășurânduse-se mai mult în aer. Dronele sunt folosite de ambele părți, în încercarea de a distruge infrastructura militară de pe teritoriul fiecărui stat. Ultimul asalt al armatei lui Putin a avut loc la Odessa, în cea de-a 667 zi a conflictului d ela granițele României.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

UPDATE 23 decembrie, ora 07.00 – Un înalt responsabil din Ministerul ucrainean al Apărării a fost arestat pentru deturnarea a aproximativ 36 de milioane de euro destinate achiziţionării de obuze de artilerie, au anunţat vineri autorităţile, în contextul în care ţara devastată de război se confruntă cu o lipsă de muniţie, relatează AFP.

UPDATE 23 decembrie, ora 00.20: Polonia îndeamnă Occidentul să își mobilizeze economiile pentru a susține Ucraina în război

Noul ministru polonez de externe, Radoslaw Sikorski, aflat astăzi în vizită oficială la Kiev, a îndemnat Uniunea Europeană şi SUA să-şi “mobilizeze” economiile şi capacităţile de producţie militară pentru a ajuta Ucraina să câştige războiul cu Rusia, care “a trecut la o economie de război”.

“Nu putem permite Rusiei să producă mai mult (decât Occidentul) pe baza unei economii mult mai mici.Dacă Occidentul se mobilizează, n-am nicio îndoială asupra victoriei sale, dar trebuie să înceapă în sfârşit să se mobilizeze”, a indicat Sikorski, în contextul în care în Occident au început să apară ezitări cu privire la continuarea ajutorului pentru Ucraina, transmite Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *