Locuitorii din Sângera ies sâmbătă la o acţiune de protest
Locuitorii au criticat decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de anulare a referendumul local la care populația urma să se expună dacă acceptă sau nu construcția centrului. La baza deciziei de anulare a referendumului a stat scrisoarea Ministerului Mediului, or oamenii spun că aceasta nu prezintă o garanție că peste un an, doi sau trei nu se va reveni la ideea construcției acestui centru.
Consilierul local Valeriu Popa crede că este nevoie ca şi Guvernul să anuleze două hotărâri, cea prin care a fost alocat terenul şi cea prin care a permis ridicarea construcției. „Se propunea să fie gestionate 35 de grupuri de deșeuri destul de periculoase care s-au acumulat de foarte mulți ani pe teritoriul Republicii Moldova. Deja s-au cheltuit pentru construcția centrului 300 de mii de euro. Noi nu credem că aşa ușor s-a renunțat la idee. Poate fi o decizie de moment, dar nu e finală”, a spus consilierul local.
Ion Duca, un alt consilier local, a remarcat că proiectul centrului de gestionare a deșeurilor periculoase a fost elaborat cu încălcarea legislației privind protecția mediului. „Acest centru este pregătit să fie construit în zona rezidențială, între satele Dobruja, Revaca şi Sângera şi în tovărășiile pomicole”, a spus alesul local.
„Dacă va fi construit centrul, nimeni nu va mai dori să locuiască în preajmă. Unii deja şi-au scos casele de vânzare. Toată lumea este în alertă”, a spus o locuitoare a comunei Sângera, Viorica Semeniuc.
Protestul este preconizat să fie desfășurat la intrarea în Sângera între orele 10.00 şi 15.00.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!