Actualitate

Loviturile asupra rețelei electrice forțează Ucraina să riposteze împotriva Rusiei în același mod. Acest lucru ar priva armata rusă de comunicații operaționale, ei nu au Starlink

Atacurile cu rachete ale Rusiei asupra centralelor electrice ucrainene sunt o încercare de a trece peste șocul produs la nivel mondial de amploarea înfrângerii armatei ruse în regiunea Harkov. Putin vrea să forțeze civilii să părăsească în masă marile orașe ale Ucrainei.

Iar loviturile cu rachete asupra rețelei electrice ar forța Ucraina să riposteze proporțional. Acest lucru ar provoca pierderi semnificative la nivelul controlului rusesc.

Adevărul este că aproape tot controlul operațional rusesc se face prin intermediul telefoanelor mobile. Armata rusă nu are Starlink, nu poate implementa comunicații mobile autonome prin satelit cu WI-FI, canalele de comunicare sunt foarte limitate, numărul de instalații de comunicații este insuficient și nu are capacitatea de a transmite cantități mari de date. Un telefon pentru ruși este indispensabil în managementul militar.

Ucraina este acum obligată să riposteze cu lovituri asupra infrastructurii energetice din teritoriile ocupate și de pe teritoriul rusesc.

O întrerupere a energiei electrice ar priva armata rusă de principalul său canal de comunicare și control operațional.

Într-un astfel de schimb de lovituri, inamicul va avea de suferit în primul rând din cauza lipsurilor de comandă și control al trupelor.

Sursa: Iurii Butusov, jurnalist ucrainean

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *