Social

Lucrările de construcție a infrastructurii punctului de frontieră Leova-Bumbăta – declarate de utilitate publică

Lucrările de construcție a drumului R34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă, au fost declarate de utilitate publică de interes național. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de Parlament în două lecturi, transmite IPN.

Pentru finalizarea lucrărilor de construcție a drumului, urmează a fi retrase 8 hectare de teren din lunca inundabilă cu vegetație de mlaștină, localizate în lunca râului Prut, la nord-vest de orașul Leova.

Autoritățile responsabile vor întreprinde măsurile necesare pentru a asigura delimitarea, înregistrarea, formarea și transmiterea în gestiunea întreprinderii de stat Administrația de Stat a Drumurilor a suprafețelor de teren necesare pentru construcția drumului R34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă.

Astfel, conform ofertei prezentate de antreprenor, costul estimativ al lucrărilor este de 252,23 milioane de lei. Lucrările urmează să fie finalizate în luna noiembrie anul 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *