Actualitate

Lucrările de construire a sistemului de apeduct din Hâncești va continua

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, după construcția apeductului, 17 mii de locuitori vor avea oportunitatea de a se conecta la apă de calitate. Proiectul va oferi oportunitatea de a conecta la rețeaua de apeduct locuitorii din satele: Nemțeni, Obileni, Cățeleni, Ivanovca, Sărăteni, Leușeni, Onești, Strâmbeni, Costești și Bujor.

Din banii alocați urmează să fie procurat utilajul tehnologic necesar pentru aducțiunea apei în localitățile nominalizate și să fie construită Stația de pompare și Stația de tratare a apei din râul Prut.

Proiectul de construcție a sistemului de apeduct în localitățile din lunca râului Prut a fost inițiat în anul 2014. Costul acestuia este de 72 de milioane de lei. Până în prezent au fost efectuate și finanțate lucrări în valoare totală de 22,6 milioane de lei. Acum se va aloca 26 de milioane de lei, iar restul sumei va fi alocată după finalizarea etapei curente a proiectului pentru lucrăile de finalizare.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *