Actualitate

Maghiarii se satură de ‘baletul’ practicat de Viktor Orban în relația cu Rusia

Sentimentele pro-ruse au scăzut în Ungaria, potrivit ediției maghiare de la Népszava, care citează un recent sondaj de opinie din țară. Rezultatele au arătat că printre maghiari există mai mulți dintre cei care consideră Rusia un agresor.

În februarie, 64 la sută dintre respondenți au clasificat războiul din Ucraina drept agresiune rusă, în aprilie – doar 56 la sută. Potrivit datelor colectate în luna august, această teză a primit din nou un sprijin de 63%. Iar conform ultimelor date, la sfârșitul lunii octombrie, 69% cred acest lucru.

Potrivit majorității (57%) dintre respondenți, premierul Viktor Orban ar trebui să condamne mai dur Rusia pentru că a atacat Ucraina. Comparativ cu sondajul din aprilie, această pondere a crescut semnificativ. În primăvară, doar 36% din populația totală a considerat că poziția premierului față de Rusia este slabă. Iar la sfârșitul verii, era de 48 la sută.

12% dintre maghiari recunosc posibilitatea ca războiul cu Ucraina să se răspândească în Ungaria, iar 17% dintre respondenți au declarat că cred în posibilitatea unui atac nuclear din partea Rusiei.

Guvernul Orbán se opune public sancțiunilor anti Rusia. Ministrul ungar de externe Peter Szijjártó s-a întâlnit la New York cu omologul său rus Serghei Lavrov și i-a spus că nu susține noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei.

De asemenea, Orban a cerut Ucrainei să se așeze la masa negocierilor și a spus că nu va permite transportul de arme prin Ungaria în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cum asa ? Nu erau dumnealor prieteni la toarta cu tovarasii!? Nu le-au facut tovarasii cadou ” regiunea Mures autonoma maghiara” – regiune care nu a existat cand s-a incheiar Tratatul de la Versaille, Romania s-a angajat atunci sa respecte drepturile minoritatilor, nu se le creeze “regiuni” – cum ar fi “Tinutul secuiesc” – alta aberatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *