Justiție

Maia Sandu între un guvern PAS și un guvern național. Ce va face cu Stoianoglo?

Primul mare test al partidului pro-prezidențial va fi formarea guvernului. Evident acesta va fi votat fără întrebări prea multe din partea majorității. Anume din acest motiv, va conta ce fel de guvern vom avea. Va merge Maia Sandu pe un guvern format exclusiv din oamenii ei, care i-au fost alături, în care are încredere, dar care nu excelează în domeniile pe care le vor administra sau va merge pe o variantă mai tehnocrată, unde cel puțin o parte din ministere vor ajunge pe mâna unor oameni cu experiență și care știu bine sistemul.

Dacă Maia Sandu va merge pe un guvern format exclusiv din oamenii ei, care sunt fără dubii bine intenționați, dar fără experiență sistemul îi va devora.

Nu este clar ce se va întâmpla cu Procuratura Generală. Este greu de imaginat că o procuratură loială lui Dodon, va putea face pune hoții la pușcărie așa cum speră societatea. De unde se va găsi un moldovean, care cunoaște cum funcționează justiția, asupra căruia să nu planeze dubii că ar fi de partea cuiva? Președintele Sandu poate acorda cetățenie unui grup de procurori din România, care ar putea încerca să facă ordine în Procuratură, va avea oare PAS curajul necesar?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *