Sănătate

Maioneză de post rețetă. O idee delicioasă pentru Postul Crăciunului

 Dacă aveţi poftă de maioneză, nutriţioniştii va sfătuiesc să o preparaţi în casă, din ouă proaspete şi ulei de măsline. Evitaţi ouăle de rată, fiindcă pot vehicula Salmonella. Utilizaţi zeamă de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial.

Maioneză trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.

Ingrediente

– 2 cartofi

– suc de lămâie proaspăt stors

– o lingură de muştar

– ulei

– sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare.

După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure.

Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu.

Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite.

Adăugăm sare şi piper după preferinţe. Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *