Politică

Manipularea prin sondaje. Câți români nu au încredere în Maia Sandu? Ce spune presa pro-guvernamentală…

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, se plasează în topul politicienilor străini despre care românii declară că au cea mai mare încredere, dar numărul celor care spun că nu au încredere în ea e mai mare decât cel care declară că au încredere, se arată într-un sondaj realizat de Avangarde. Cu toatea astea, presa pro-guvernamentală ne informează altceva.

Chiar dacă majoritatea românilor (40%) spun că nu au încredere în Maia Sandu, presa pro-guvernamentală anunță un pic altceva.

Conform portalului mediacritica.md această tehnică se numește manipularea prin omisiune – procedeu care constă în trecerea cu vederea a unor subiecte de interes public și care poate fi de două feluri. Primul ține de ignorarea totală a unui eveniment, respectiv excluderea subiectului din fluxul de știri. A doua formă a omisiunii se manifestă prin prezentarea parțială a subiectului, neglijând elemente, detalii și fapte importante ce au legătură cu el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *