Externe

Marea Britanie | Aproape 1 din 3 nașteri sunt de la mame născute în străinătate. România e principala țară de origine a mamelor non-britanice, iar Pakistanul e principala țară de origine a taților

Datele recent publicate despre nașterile vii din Regatul Unit indică tendințele demografice în schimbare rapidă în țară, cu aproape 3 din 10 nașteri în Regatul Unit la femei care nu s-au născut în Regatul Unit.

Datele de la Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că anul trecut 179.726, sau 28,8% din nașteri au fost la femei născute în străinătate. Între timp, 445.055 de bebeluși au fost anul trecut la femei născute în Regatul Unit.

Cea mai comună țară de origine pentru mamele care nu sunt născute în Regatul Unit a fost România, în timp ce pentru tații care nu sunt născuți în Regatul Unit, Pakistanul a rămas în fruntea listei.

Albanezii s-au clasat pentru prima dată în topul 10 al mamelor anul trecut, cu peste 3.000 de copii, în ciuda cifrelor oficiale care pun populația albaneză din Regatul Unit la mai puțin de 50.000.

Datele sunt în conformitate cu tendințele deja observate în anii precedenți, copiii născuți din femei străine reprezentând aproape o treime din nașteri de ani de zile. Cu toate acestea, cea mai mare parte a creșterii populației în Regatul Unit a provenit în principal din migrația în masă. Din 2002, populația Regatului Unit a crescut cu 8 milioane, 80% din această cifră fiind legată de imigrație. ONS indică faptul că, începând cu 2020, 14,3% din cei 66,3 milioane de oameni din Regatul Unit erau străini, dintre care 6 milioane se crede că provin din țări non-UE.

Afluxul masiv de oameni de-a lungul celor mai puțin de două decenii a pus o presiune serioasă asupra serviciilor publice, a condus la o erodare a spațiului verde, a alimentat chiriile și prețurile locuințelor mai mari și a pus presiuni serioase asupra fragilului sistem de sănătate al țării.

Mai mulți copii născuți în afara căsătoriei

Datele ONS au arătat, de asemenea, că au fost mai mulți copii născuți în afara căsătoriei în Anglia și Țara Galilor în 2021 decât din părinți căsătoriți, pentru prima dată de când înregistrările au început în 1845.

În total, anul trecut, în Anglia și Țara Galilor au fost înregistrate 624.828 de nașteri vii, potrivit datelor furnizate de Oficiul pentru Statistică Națională. Dintre acestea, 320.713 nașteri, sau 51,3%, au fost femei necăsătorite la momentul nașterii, față de 304.115 produse de femei căsătorite sau în parteneriat civil.

Numărul total de nașteri a avut o creștere de 1,8% față de 2020, pentru prima dată când rata natalității a crescut în Anglia și Țara Galilor din 2015.

Dr. James Tucker, șeful ONS, a declarat că cifrele au urmat o „tendință pe termen lung de scădere a ratei căsătoriilor și creșterea numărului de cupluri care conviețuiesc observată în ultimele decenii”.

Datele au arătat, de asemenea, că ratele de fertilitate în rândul grupelor de vârstă se schimbau semnificativ, tendința dezvăluind că femeile așteaptă mult înainte de a avea copii. Rata fertilității în rândul femeilor și fetelor cu vârsta sub 20 de ani a scăzut cu 16%, în timp ce femeile cu vârsta între 35 și 39 de ani au înregistrat o creștere a ratei fertilității cu 5%.

Femeile au acum de două ori mai multe șanse de a avea un copil mai târziu în viață decât în ​​adolescență, arată datele, conform Remix News.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *