CSI / Rusia

Mașa, fetița de 13 ani care a desenat mesaje anti-război, luată din orfelinat de mama sa – oficial rus

O fetiță din Rusia care a fost trimisă la orfelinat după ce a desenat un desen împotriva războiului, iar tatăl ei a fost condamnat pentru discreditarea forțelor armate ruse a fost luată de la casa de copii către mama sa, transmite Reuters.

Cu doar câteva ore înainte ca o instanță să organizeze o audiere cu privire la drepturile părintești ale tatălui fetei, comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, a declarat că a vorbit cu mama fetei, care a luat-o de la asistenții sociali.

Tatăl ei, Alexei Moskaliov, un părinte singur, a fost condamnat pentru discreditarea forțelor armate și a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, lăsând-o pe fiica sa Maria, alintată Mașa , în grija statului, deoarece mama ei nu mai locuia cu familia de ani de zile.

Comisarul pentru copii, Maria Lvova-Belova, a declarat că a vorbit cu fetița și cu mama ei, pe nume Olga.

„Mașa nu a vrut să meargă la mama ei la început, iar opinia ei este obligatoriu din punct de vedere legal să fie luată în considerare. Acum poziția ei s-a schimbat, mi-a spus acest lucru chiar ea la telefon”, a declarat Lvova-Belova.

„Olga a luat-o deja pe Masha de la centrul de reabilitare socială”, a mai spus ea. „Să sperăm că totul se va rezolva pentru mamă și fiică”.

Lvova-Belova a postat o fotografie cu fata și mama ei împreună, preluată de jurnaliști ruși independenți.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare în martie pe numele preşedintelui Vladimir Putin şi al comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova, considerându-i pe aceştia responsabili pentru ”crimă de război de deportare ilegală” a minorilor ucraineni.

Tatăl Mashei, condamnat la închisoare din cauza desenelor anti-război

Problemele lui Alexei Moskaliov au început după ce fiica sa, Maria, a desenat anul trecut la ora de artă din școală un desen care prezenta rachete rusești zburând spre Ucraina și sloganurile „Glorie Ucrainei” și „Nu lui Putin, nu războiului”.

Școala Gimnazială numărul 9 din Yefremov, la 290 km sud de Moscova, a alertat poliția care a discutat problema atât cu Moskaliov, cât și cu fiica sa, pe atunci de 12 ani.

Moskaliov a povestit apoi că au venit inclusiv ofițerii de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) pentru a vorbi cu el și fiica lui.

La scurt timp după aceea, s-au implicat și serviciile sociale și Moskaliov a fost acuzat că i-a oferit fiicei o proastă creștere și a fost amendat. El a fost acuzat, de asemenea, că a discreditat forțele armate ruse în postările de pe rețelele de socializare, în timp ce bărbatul a spus că i-a fost spart contul.

Menționăm că la 1 martie, bărbatul a fost reținut, iar a doua zi o instanță l-a plasat în arest la domiciliu. Maria, cunoscută cu diminutivul Mașa, a fost dusă într-un orfelinat.

Ulterior, Moskaliov a fugit, însă a fost arestat la Minsk.

În timp ce fugea, a fost condamnat în lipsă la doi ani într-o colonie penală pentru discreditarea forțelor armate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *