Externe

Măsura bizară luată de autoritățile de la Sevastopol, după „atacul masiv” cu drone de la începutul războiului asupra flotei ruse din Marea Neagră. Mesajul ironic al Kievului

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a anunțat că toate camerele de supraveghere din oraș vor fi închise, după ce a precizat că atacul de sâmbătă a fost ”„cel mai masiv de la începutul operațiunii militare speciale”, transmite agenția rusă de presă TASS. Restricția vine în contextul în care autoritățile impuse de Rusia susțin că nu a fost lovit nimic în oraș, transmite Hotnews.

Guvernatorul din cel mai mare oraș din peninsula Crimeea, anexată ilegal în 2015, declară că va închide toate camerele de supraveghere disponibile pentru transmisiunile civile.

„În ceea ce privește postarea de probe video. <…> Serviciile speciale se vor ocupa de clipuri video individuale care permit inamicului să detecteze sistemele de apărare ale orașului. S-a decis ca toate fluxurile video de la camerele de supraveghere din oraș disponibile pentru civili să fie închise”, a declarat Razvozhaev.

De asemenea, Guvernatorul a adăugat că restricția va rămâne în vigoare până când nivelul mediu de răspuns, pe care orașul l-a introdus, va fi ridicat.

„Toate camerele care sunt cumpărate în pachetele de aplicații TV vor fi închise. Ele vor fi disponibile doar pentru serviciile speciale”, a adăugat guvernatorul.

Oficialul rus a mai spus că toate înregistrările video postate de oameni pe rețelele de socializare arată doar explozii ale dronelor inamice.

Anterior, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forțele Flotei Mării Negre au respins atacul din Golful Sevastopol și că nu s-au înregistrat pagube în oraș, dar a calificat acest atac ca fiind „cel mai masiv” de la începutul războiului, relatează TASS.

Cu toate acestea pe Twitter au apărut imagini care ar fi fost surprinse în Sevastopol în care se văd coloane de fum, semn că ceva arde.

Cu toate că guvernatorul spune că dronele nu au atins nicio țintă, potrivit informațiilor preliminare, fregata rusă Amiral Makarov a fost avariată în urma loviturilor de sâmbătă, 29 octombrie, asupra Sevastopolului, transmite The Kyiv Independent.

Fregata este folosită pentru lansarea de rachete, inclusiv a celor Kalibr.

Mesajul ironic al Kievului

Mihailo Podoleak, consilerul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, ironizează decizia autorităților din Sevastopol printr-un meaj pe Twitter.

„Nu intrați în panică. Pur și simplu opriți camerele de luat vederi nu numai în Sevastopol, ci peste tot în teritoriile ocupate. După ”ofensiva negativă” până la granițele din 1991, spuneți-i populației voastre că ați ”câștigat” războiul. Și că ”Flota Mării Negre” tocmai a ieșit în larg…”, a scris Podoleak pe pagina sa de Twitter.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *