ActualitateSănătate

Medicii acuză un atac jalnic, în scop electoral, al candidatului ‘Dreapta Unită’

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, în frunte cu reputatul medicul anestezist Dorel Săndesc, reacționează la atacul președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pe tema inaugurării noii materinități din oraș. Clădirea a fost predată spitalului pe 21 aprilie, iar termenul pentru operaționalizare, conform proiectului, este 31 august 2024, însă Alin Nica, în prezent candidat pentru un nou mandat din partea Alianței „Dreapta Unită”, acuză PSD că blochează deschiderea noii unități medicale în campania electorală.

Acuzațiile lui Alin Nica „Dragi timișeni, șantajul PSD continuă. De această dată, lucrurile sunt extrem de grave, deoarece PSD-iștii pun în pericol sănătatea timișenilor. În această săptămână ar fi trebuit să deschidem prima maternitate construită de la zero în Timișoara în ultimii 50 de ani. Consiliul județean s-a ocupat de această investiție și totul este gata, clădirea fiind predată către spitalul județean de aproape două luni. Dar iată că PSD-iștii nu pot accepta acest fapt și blochează deschiderea unității medicale prin tergiversarea avizelor. Este un abuz cu care nu pot fi de acord. În timp ce unele spitale au condiții jalnice, noi stăm cu lacătul pe această maternitate?! Nu pot accepta ca zeci de mame și copilași să nu aibă acces la facilități medicale moderne din cauza unor politicieni fără suflet, interesați doar de calculul voturilor. Îi somez public astăzi, pe cei implicați în această mârșăvie să ne lase să deschidem maternitatea așa cum era programat. Dragi pesediști, vă ofer această foarfecă și vă invit să tăiați voi panglica acestei investiții la care nu ați avut nicio contribuție. Dacă asta vă doriți atât de mult, vă fac această plăcere, dar lăsați Spitalul Județean din Timișoara să deschidă ușile maternității noi. Dragi timișoreni și timișeni, haideți alături de mine ca să oprim șantajul pesedist”, a declarat Alin Nica. Replica Spitalului Județean Conducerea Spitalului Județean Timișoara a reacționat printr-un comunicat de presă și a prezentat calendarul deschiderii noii maternități. Potrivit medicilor, deschiderea spitalului în timpul campaniei electorale era imposibilă. Medicii pus atacul lui Nica pe seama campaniei electorale. „1.Deschiderea Marternității la 1 Iunie era efectiv imposibilă: Spitalul a putut demara formalitățile pentru obținerea numeroaselor avize/autorizări obligatorii, legale (ISU, Mediu, DSP, Ministerul Sănătății, CNCAN, etc.) doar DUPĂ predarea Clădirii de către Consiliul Județean Timiș-care s-a întâmplat doar în data de 29 Aprilie anul curent!

2. Echipa de control trimisă astăzi de Dl Nica a avut o întâlnire de lucru cu mine și alți 5 angajați ai Spitalului cu responsabilități în realizarea demersurilor legale, în care au constatat că formalitățile au fost demarate cu celeritate și că sunt într-o fază avansată de finalizare. 3. Echipa de control a afirmat în fața celor prezenți că având în vedere data la care a fost predată clădirea către Spital era imposibilă deschiderea Maternității la 1 Iunie!
4. Trebuie precizat că termenul de operaționalizare/deschidere a Maternității conform prevederilor Proiectului este 31 august și având în vedere stadiul obținerii autorizărilor/avizelor deschiderea va avea loc înainte de termen! 5. Tema atacurilor Dlui Nica este una falsă: deschiderea Maternității la 1 Iunie nu era posibilă, decât cu riscul punerii în pericol a securității mamelor și nou-născuților-și toată lumea înțelege și știe asta! Da, afirmăm că vom deschide Maternitatea în timp și în condiții de siguranță pentru pacienți, animați de responsabilitate și profesionalism și nu de interese electorale! 6. Conducerea Spitalului Județean Timișoara (manager, director medical) nu este încadrată în niciun partid politic și a ocupat posturile prin concurs; ne-am costruit cariera cu profesionalism și ne bucurăm de recunoaștere națională și internațională pentru contribuțiile semnificative aduse în dezvoltarea sistemului sanitar românesc. 7. Avem de a face cu un atac jalnic făcut fără nicio bază obiectivă, doar în scop electoral, care aruncă o umbră nemeritată asupra muncii atâtor oameni ce au contribuit la realizarea unui obiectiv sanitar major pentru comunitatea noastră”, transmite Spitalul Județean Timișoara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *