ActualitateSănătate

medicul ce ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care ulterior a murit poate da consultaţii

Medicul anchetat după ce ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a făcut septicemie şi a murit a contestat măsura preventivă şi restricţiile impuse, iar instanţa a decis, joi, că poate da consultaţii, dar nu poate opera, informează Agerpres.

“Soluţia pe scurt: admite contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Gogescu Gabriel împotriva încheierii pronunţate în data de 10.06.2024 (…). Desfiinţează în parte încheierea penală contestată şi rejudecând, modifică obligaţia instituită în sarcina inculpatului (…) în sensul că dă posibilitatea acestuia să desfăşoare consultaţii în calitate de medic în clinica privată Gral Medical, menţinând interdicţia în privinţa desfăşurării activităţii de chirurgie. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate”, se arată în decizia de joi a Tribunalului Dâmboviţa. În urmă cu trei zile, Judecătoria Târgovişte a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar şi a impus mai multe obligaţii, printre care şi restricţia de a profesa. Ce spune Poliția IPJ Dâmboviţa a anunţat luna trecută că poliţiştii au efectuat percheziţii la o unitate medicală din Bucureşti şi la domiciliul unui medic de 69 de ani din Voluntari, în cadrul unei anchete care îl vizează pe un doctor care a operat o femeie din localitatea Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la septicemie şi decesul femeii. IPJ Dâmboviţa anunţa, la acel moment, că medicul este cercetat pentru ucidere din culpă.

“Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti”, mai anunţa, la acel moment, IPJ Dâmboviţa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *