Actualitate

Mexic: Șapte jurnaliști uciși în ultimele 6 luni

Norma Sarabia, o jurnalistă în vârstă de 46 de ani care a fost amenințată cu moartea în timpul investigației sale legate de corupția din sistemul de poliție, a fost împușcată joi noapte, în timp ce se întorcea acasă în orașul Huimanguillo.

Comisia pentru drepturile omului din Mexic a anunțat că Sarabia este cel del-al 149-lea jurnalist mexican ucis, începând cu anul 2000. Mexic este una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști.

Într-un articol publicat de agenția la care lucra Sarabia, un coleg a criticat "indolența și apatia" cu care politicienii tratează uciderea jurnaliștilor mexicani.

"Se pare că celor de la putere nu le pasă de numărul de morți", a scris Luis Antonio Vidal, șeful asociației locale de presă.

Un alt jurnalist mexican fusese răpit la doar 12 ore de la uciderea femeii, însă autoritățile au anunțat joi că acesta a fost eliberat. Marcos Miranda Cogco a fost răpit de un grup de bărbați înarmați miercuri dimineață.

López Obrador a fost lăudat pentru angajamentele luate față de libertatea de exprimare, în timpul ceremoniei sale de inaugurare, din decembrie.

"Trebuie să protejăm jurnaliștii, să îi apărăm și să nu îi ucidem", a spus acesta reporterilor luna trecută. Însă rapoartele arată că 10 jurnaliști au fost deja uciși de când Obrador a preluat funcția.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *