Actualitate

MINISTRU: Cei implicați în fraudele bancare vor fi sancționați. Iată ce se va întâmpla cu DOSARUL în care este vizat Ilan Șor

Consiliul a dat publicității luni un document în 27 de puncte care prezintă progresele şi restanţele autorităților de la Chișinău.

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, în cadrul unui interviu pentru „Europa Liberă” s-a arătat convins că concluziile emise de Consiliul Uniunii Europene încurajează Republica Moldova să continue reformele, și cei implicați în fraudele bancare vor fi sancționați, iar faptul că dosarul în care este vizat Ilan Șor va fi examinat la Cahul nu schimbă datele problemei și că procesul oricum va avea loc iar decizia va fi adoptată. „Noi, din păcate, am ridicat prea mult așteptările, sugerând societății că asemenea tip de fraude pot fi investigate în 24 de ore și banii pot fi readuși în țară. Din păcate, mecanismele care sunt pentru asemenea situații funcționează puțin altfel decât înțelege un consumator de rând, dar vreau să vă aduc cu titlul de exemplu cazul devalizării Bancorex din România, care a avut loc cu 15 ani în urmă și, din câte cunosc eu, toate persoanele care au fost implicate în devalizarea acestei bănci au fost aduse în fața justiției și nu am niciun dubiu că în Republica Moldova se va întâmpla exact același lucru”, a menționat ministrul.

Ministrul susține că cetățenii Republicii Moldova sunt cei care vor aprecia sau vor taxa guvernarea și care vor pune notă tuturor ca rezultat al politicilor promovate. 

„Până la urmă, noi suntem cei care locuim în această țară și noi suntem cei care trebuie să avem cel mai mare interes ca să trăim în democrație, libertate, să trăim fără frică, să avem încredere în justiție, să avem securitatea raporturilor juridice, să ne fie garantate proprietățile ș.a.m.d. Cu mult mai mare este interesul nostru, al celor care locuim aici, decât al diplomației europene sau occidentale. Ei nu pot decât să ne scoată în evidență anumite probleme și să ne ajute prin asistența pe care ne-o oferă să depășim aceste probleme, dar rolul proactiv, totuși, ne revine nouă în acest exercițiu”, a subliniat Alexandru Tănase.

Menționăm că în comunicatul emis ieri de Consiliul pentru afaceri externe al UE se menționează despre faptul că investigarea fraudelor bancare trebuie să continue, iar cei implicați să fie sancționați.

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *