Actualitate

Ministru Culturii: Dacă mecanismele nu vor da rezultate, vom fi nevoiți să oprim activitatea. Lockdown-ul este pasul următor

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat: „COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești, creșterea ratei de decese este exponențială, dacă mecanismele nu vor da rezultate, atunci vom fi nevoiți să oprim total activitatea. Lockdown-ul este exact pasul următor, noi doar putem profita de aceste măsuri ca să diminuăm cazurile COVID, ca să putem activa. Dar în contextul acestui nou val, aceastei forme noi de virus, unica soluție este vaccinarea, iar instituțiile culturale sper să dea un exemplu comportamental în lupta cu pandemia”.

Directorii teatrelor, sălilor de concerte, organizatorii de evenimente de masă au fost prezenți la eveniment, dar aceștia s-au arărat nedumeriți referitor la mecanismele de control și aplicarea măsurilor impuse de CNESP.

De asemenea, au solicitat ca să fie gândit un protocol prin care publicul să poată fi informat de la etapa de achiziției de bilete despre procedura sanitară și respectarea normelor acesteia. Au mai solicitat și creare unui mecanism pentru procesarea datelor cu caracter personal.

Ministrul Culturii i-a asigurat pe cei prezenți despre intenția și eforturile Ministerului de a acorda suport instituțiilor culturale, așa încât, să poată activa în condițiile în care virusul nu va dispărea instantaneu. În același timp, a venit cu solicitarea ca instituțiile culturale să devină promotori ai vaccinării, ca unică cale de redresare a situației pandemice.

Toate solicitările și concluziile ședinței de astăzi vor fi generalizate într-o scrisoare unică și vor fi propuse spre informare CNESP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *