Actualitate

Ministrul Popescu, cu studii la Moscova, crede că niște documente semnate de ei ar „întări” comunitatea de limbă dintre… români

Avem aceeași cultură, istorie și limbă, de aceea avem nevoie de mai multe proiecte comune pentru a apropia integrarea la România și spațiul european, a declarat astăzi vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, la conferința de presă de după ședința Guvernului, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului, Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare, semnată ieri la București, constituie un document ce va asigura susținerea necondiționată a procesului de reforme democratice și a integrării europene a țării noastre, venind să întărească prin acțiuni și rezultate concrete comunitatea noastră de limbă, istorie și cultură, transmite sursa citată.

Ministrul Popescu, cu studii la Moscova și Budapesta, crede că prin semnarea unor documente dintre două grupări anti-naționale (PAS și PNL/PSD/UDMR) se va întâri comunitatea de limbă, istorie sau cultură. 

Amintim că economia R. Moldova nu intră în faliment datorită cetățenilor români cu dublă cetățenie care muncesc în Uniunea Europeană, iar România este principalul importator de produse din Basarabia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *