Politică

Ministrul român de Externe în vizită la Chișinău: Sper că partidele proeuropene vor asigura continuitatea parcursului european

Declaraţia a fost făcută de oficialul român în cadrul unei întâlniri cu omologul său moldovean, Natalia Gherman.

„Valorificarea plenară a tuturor beneficiilor oferite de Zona de Comerţ Liber şi, respectiv, realizarea integrării economice în piaţa UE reprezintă o prioritate pentru ţara noastră”, a subliniat şefa diplomaţiei de la Chişinău, apreciind sprijinul oferit de România pentru liberalizarea accesului produselor moldoveneşti pe piaţa UE.

Cei doi oficiali au menţionat dinamica ascendentă a dialogului politic bilateral, care denotă importanţa strategică a relaţiei privilegiate dintre cele două ţări. De asemenea, au salutat creşterea semnificativă a schimburilor comercial-economice, România devenind primul partener comercial al Republicii Moldova. Miniştrii au apreciat înalt proiectele implementate prin intermediul programelor de asistenţă pentru dezvoltare, recent fiind semnate patru memorandumuri privind acordarea asistenţei financiare nerambursabile în valoare totală de 7 milioane de euro.

Totodată, Natalia Gherman l-a felicitat pe omologul său român cu prilejul numirii în funcţie, precum şi cu ocazia Zilei Naţionale a României, sărbătorită la 1 decembrie.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *