Politică

„Mioriţa” Voronin, „candidata” V. Bacalu şi „chestiunea suptului”

Liderul PD, Marian Lupu, şi cel al PLDM, Vlad Filat, susţin că cele două candidaturi, Ion Ababii şi Veronica Bacalu, au fost propuse consecutiv şi, deoarece Mihai Gimpu nu a acceptat candidatura lui Ababii, singurul candidat pentru funcţia de şef al statului din partea AIE rămâne a fi Veronica Bacalu. Ghimpu însă declară că cea de a doua candidatură, a V. Bacalu, este una „scoasă din sac”, că Lupu şi Filat îşi doresc, de fapt, alegeri anticipate. Lupu îl acuză pe Ghimpu că vrea funcţii, iar Filat declară că liberalul face jocul comuniştilor. Cine are dreptate? Să fie vorba de cei trei ciobănei din baladă, dintre care cel vrâncean şi cu cel ungurean vor să-l scoată din joc pe cel moldovean, pentru că-i mai… român? Dacă da, atunci Alecsandri a uitat să-i dea şi lui Dodon un loc în baladă, căci lui Voronin i s-ar potrivi rolul de mioriţă cu lână plăviţă, a cărei gură nu-i mai tace de vreo doi-trei ani încoace.

Acelaşi Voronin, referindu-se la candidaturile AIE pentru funcţia de şef al statului, revine la chestiunea… suptului: „Aceasta (Veronica Bacalu) va fi un emisar foarte concret al FMI, adică acea instituţie care ne-a dus pe noi la o criză totală, aproape la default. De aceea lor le trebuie, ca ei să sugă de la acest Fond Monetar şi cred că legăturile pe care le are această persoană la FMI o să-i ajute”. Cititorii îşi amintesc, probabil, că epopeea suptului între Voronin şi Ghimpu a început în campania electorală pentru alegerile din noiembrie 2010. „Oamenii vor aprecia pe data de 28 cine de la cine suge”, a fost reacţia liderului PCRM, Vladimir Voronin, la declaraţia lui Mihai Ghimpu care i-a numit pe comunişti dihori ce sug sângele din oameni.

Politicienii noştri continua să facă show politic în faţa camerelor de luat vederi. Aşadar, nimic nou: ce a fost a fost, ce va fi vom şti…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *