Culinar.md

Modul genial în care poți găti dovleceii. Cum să prepari o gustare rapidă

Ingrediente:
2 dovlecei;
1 ceapă;
1 morcov;
sare;
piper negru măcinat;
mărar;
170 g de brânză topită;
ulei vegetal;

Mod de preparare:
– Dovleceii se prepară foarte repede. Pentru început, tot ce trebuie să faci este să feliezi dovleceii și ceapa în formă de cubulețe mici, iar apoi dai prin răzătoare un morcov.

– Apoi, toarnă puțin ulei vegetal într-o tigaie adâncă, dată la foc mediu. După ce uleiul s-a încălzit, se adaugă ceapa feliată și se prăjește pentru circa 2 sau 3 minute. În continuare se adaugă morcovul dat prin rozătoare și se toarnă încă puțin ulei. Morcovul și ceapa se prăjesc complet, iar amestecul se condimentează, după gust, cu sare și piper negru măcinat.

– Mai departe, dovleceii feliați se încorporează în amestecul ieșit și se amestecă foarte bine, după care trebuie să așteptăm doar 2 sau 3 minute. Acoperă tigaia cu un capac și las-o pe foc încă 10-12 minute.

– Nu uita să amesteci din când în când compoziția. După ce timpul s-a scurs, se ridică, apoi, capacul și se adaugă piper și sare după gust. Lasă totul la prăjit pentru prăjiți încă 2-3 minute pentru a elimina apa din amestec.

– Scoate tigaia de pe foc și lăsați pe 1 oră pentru a se răci. Între timp trebuie să toci mărarul și să feliezi brânza topitâ în formă de cubulețe. Se vor pune, pe rând, în blender jumătate din compoziția ieșită, cubulețele de brânză topită, mărar și deasupra ultima jumătate din amestecul anterior preparat.

– Dă totul la blender pentru 3-4 minute. La final, tot ce trebuie să faci este să feliezi o jumătate de pâine și să ungi tartinele cu pasta ieșită. Îți garantăm că rezultatul va fi delicios, iar cei dragi vor savura gustarea pregătită de tine. Poftă bună!

playtech.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *