Moduri în care poți lupta împotriva subțierii și căderii părului
Până la vârsta de 60 de ani, aproape 40 la sută din femei au suferit o formă de pierdere a părului și în timp ce bărbaților li se pare supărător când li se întâmplă asta, pentru femei poate fi un lucru cu adevărat devastator. Iată cum poți combate aceste afecțiuni:
1. Folosește produse potrivite
Folosește un șampon pentru volum și un spray pe care să îl aplici la rădăcină atunci când usuci părul pentru a-i oferi un aspect mai bogat. Evită balsamul de par leave-in și fixativul puternic care aplatizează părul fin.
2. Îmbunătațește-ți dieta
Lipsa mineralelor poate cauza căderea părului, așa că este bine să consumi alimente bogate în fier precum ficat, rinichi, fulgi de tărîțe și produse din soia. Proteinele și zincul sunt și ele importante. În categoria alimentelor cu zinc putem include germenii de grâu, semințele de dovleac, gălbenușul de ou și crustacee. Așadar, dacă suferi de căderea părului ai grijă să consumi aceste alimente vitale.
3. Găsește suplimentele și vitaminele potrivite
Există studii care susțin că suplimentele cu alge marine pot preveni subțierea și căderea părului. Le poți găsi la plafar sau farmacii, iar dacă ți se pare dificil să consumi alimentele bogate în zinc și fier, poți încerca suplimentele.
4. Clătește-ți părul cu apă rece
Nu toată lumea crede că funcționeazî, însă câțiva experți susțin că apa rece cu care își clătești părul ajută la închiderea zonelor deteriorate ale firului de păr, ajutându-l să se întărească.
5. Usucă-l cu grijă
Mulți hairstiliști sugerează pentru părul subțire uscarea naturală sau la cea mai mică treaptă, deoarece aerul cald, folosit în exces, poate aplatiza firul de păr. Ține minte că uscarea părului cu capul în jos și pieptănarea lui pe spate poate crea iluzia unui păr mai bogat.
6. Extensii de păr
Poți purta fără probleme extensii de păr pe toată suprafața capului. Într-adevăr procedura de aplicare poate dura foarte mult, este costisitoare și trebuie să mergi periodic la întreținere, însă numeroase femei au spus că se vad rezultate și se simt mai încrezătoare când le poartă.
7. O perucă
În cazul subțierii sau a căderii părului nu ar trebui să privești o perucă ca și cum ar fi ultima speranță. În prezent există numeroase centre care oferă sute de modele și, dacă nu știai, 6 din 10 peruci sunt cumpărate ca accesoriu de către femeile cu părul sănătos. La început este posibil să te simți puțin ciudat cu o perucă, dar te vei obișnui cu senzația – este la fel ca atunci când porți pantofi noi.
8. Tatuaje
Vorbim aici despre tatuajul sprâncenelor. Dacă suferi de alopecia areată – o afecțiune care duce la pierderea totală a părului de pe corp, este puțin probabil ca părul să crească din nou. Unele femei care suferă de această boala au ales să își tatueze sprâncenele, iar aspectul lor este minunat.
9. Nu te învinovăți
Contrar a ceea ce auzi, căderea părului nu este cauzată de spălarea frecventă, de vopsit, de purtarea pălăriilor sau a perucilor, așadar nu te gândi că părul tău se subțiază și cade din cauza ta. Nu este cazul.
10. Aromaterapie
Unele studii au demonstrat că uleiurile esențiale pot ajuta la prevenirea căderii și subțierii părului. Un studiu din Scoția a sugerat că următorul amestec va ajuta la vindecarea acestei afecțiuni: cimbru (2 picături), cedru de atlas (2 picături), lavanda (3 picături), rozmarin (3 picături), ulei de jojoba (jumatate de linguriță) și ulei din semințe de struguri (4 lingurițe). Folosește această combinație seara, masând scalpul timp de două minute.
11. Masaj indian pentru cap
Mai mulți specialiști susțin că masajul indian pune în mișcare circulația sangvină la nivelul scalpului, ceea ce duce la întărirea rădăcinii părului. Maseurii folosesc ulei de cocos, migdale, măsline sau susan pentru a hrăni firul de păr în timp ce ajută și circulația.
12. Cauze adiacente
De foarte multe ori există cauze interne care duc la căderea părului și una din cele mai întâlnite este dereglarea hormonală, care poate fi promovată de o sarcină, de o tiroidă hiperactivă sau de menopauză. Vorbește despre aceste probleme cu doctorul tău și stabiliți împreună ce teste sa faci. Dacă reiese că ai o problemă hormonală, nu îți face griji, poți face tratament. În plus, dacă ești însărcinată, părul va reveni la normal după naștere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!