Actualitate

Moldova, destinație preferată pentru turiștii din România

Numărul de sosiri ale vizitatorilor străini în Republica Moldova, înregistrate la punctele de trecere ale frontierei, a fost de 652,3 de mii, în creştere cu 54,0 % faţă de aceeași perioadă a anului 2015. Din numărul total de sosiri ale vizitatorilor străini în Republica Moldova cele mai multe au fost înregistrate din România (56,8%), Ucraina (30,2%) Federaţia Rusă (5,6%), Bulgaria (1,4%), Italia (0,8%), Turcia (0,7%), Israel (0,6%), Germania (0,5%), Statele Unite ale Americii (0,4%), Belarus (0,3%) şi Portugalia (0,2%).

Vizitatorii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto – 85,3% din numărul total de sosiri, aerian – 13,1% şi feroviar – 1,6%.

Românii din Țară și toți cetățenii din spațiul Uniunii Europene pot merge în Republica Moldova numai cu buletinul. Hotărârea a fost luată de către Guvernul Gaburici în iunie 2015, înainte de a-și prezenta demisia, însă demersurile privind eliminarea obligativității prezentării pașaportului la vama de pe Prut au fost inițiate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, care a desfășurat încă din luna martie campania ,,Fără pașaport în Basarabia”. Ca parte a campaniei, coaliția unionistă a depus adrese la Ministerul Afacerilor Externe al României și la Ambasada Republicii Moldova la București, prin care a solicitat acestor instituții să îndeplinească toate acțiunile necesare pe lângă Guvernul Republicii Moldova, pentru ca acesta să adopte în cel mai scurt timp o Hotărâre de Guvern prin care să legifereze accesul cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *