CSI / Rusia

Moscova amenință Republica Moldova: ‘Vor trebui să înțeleagă costul acestei greșeli!’

Kremlinul amenință Republica Moldova: ‘Vor trebui să înțeleagă costul acestei greșeli!’

Autoritățile moldovenești văd în valorile europene negarea a tot ceea ce este rusesc – aceasta este o iluzie profundă, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că autoritățile țării nu pot coopera cu Rusia, deoarece aceasta nu respectă principiile integrării europene.

“Din păcate, actualele autorități de la Chișinău și doamna Sandu văd în valorile europene prezența obligatorie a negării a tot ceea ce este rusesc. Aceasta este o concepție profund greșită, pentru că Rusia însăși este o valoare europeană, face parte din valorile europene comune, indiferent de ceea ce spune cineva”, a spus Peskov, comentând declarația Maiei Sandu, relatează TASS.

După cum a menționat reprezentantul Kremlinului, conducerea moldovenească face o greșeală în fața poporului său, distrugând relațiile cu Rusia.

“Aici, din păcate, doamna Sandu și conducerea Republicii Moldova greșesc profund. Din punctul nostru de vedere, ei fac o greșeală în fața propriului popor, crezând că prin dezvoltarea relațiilor cu țările europene, cu țările vest-europene, trebuie neapărat să distrugă complet toate relațiile cu noi. Aceasta este o greșeală și, din păcate, vor trebui să înțeleagă costul acestei greșeli. Principalul lucru este că acest preț va fi plătit de oamenii acestei țări”, a subliniat secretarul de presă al liderului rus.

Sursa Stiripesurse

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Istoria darama tot ce aafirma rusia .Metode impereiale, tzara komunista; exterminarfea poporului moldovean si ocuparea actuala a basarabiei nu sunt principii europeene.

 2. Peskov are totusi dreptate. Maia Sandu face greseli. Una dintre ele este faptul ca incearca sa se defineasca si in UE, dar si in relatia cu Rusia, ca fiind un stat independent. In ambele cazuri un are cum sa faca fatza acestor doi colosi: si statele UE, dar si Rusia mananca cu fulgi RM. Pt ca RM este un stat subdezvoltat, cu o slaba experienta si sarac in resurse. Este trist ca oamenii din RM nu inteleg (poate inca) ca doar declarandu-se romani vor fi lasati in pace de Rusia si in UE vor avea sanse mai mari sa se bata economic cu tarile dezvoltate. Ma tem ca politicienii moldoveni nu vor sa renunte la vanitatea lor de a fi sefi si astfel rusi cum este Peskov tot vor incerca sa dea peste nas RM, asta pentru ca se poate sa te iei de unul mic si fara aparare.

  1. „mamaia” Sandu s-a definit în relația cu România ca „stat” independent. Independent, independent mă înțelegi matale, dar nu care cumva să nu continuați cu pomenile către pobedistanul molotovenist că schimbăm imediat orientarea spre iubita noastră rassie. Am avut un trecut comun/o istorie comună dar cu siguranță „palitica” moldoivănească NU VREA să existe UN VIITOR COMUN. Cum trebuie procedat cu asemenea curve???

   1. Deunazi am auzit ca strategia RM este sa intre in UE punand granita pe Nistru, adica fara Transnistria (de aceea si comunicarea defectoasa a Maiei Sandu privind caderea unei drone pe teritoriul Transnistriei, vezi D-ne pe teritoriul strain, nu al nostru, al RM adica). Si dupa intrarea separata RM spera ca Ucraina si RM vor prinde si sufoca ca intr-un cleste Transnistria, aceasta neputand fi ajutata de Rusia. Strategia aceasta mi se pare foarte riscanta. Asa ceva a incercat Azerbaidjanul impunand blocada pe coridorul care lega Karabah de Armenia. Un asemenea coridor este si in Kaliningrad, care il leaga de Belarus. Mi se pare foarte riscant ceea ce face Maia Sandu, incercand sa navigheze in ape tulburi ca fiind stat independent. Oare, la nevoie, cine va fi nevoit sa sara in apararea RM ? S-a gandit Maia Sandu la asta atunci cand se declara “independenta” ?

    1. Bre mamico,
     matale esti ruda cu gospodinul pirtzskov ?
     Vad ca ai numai visuri erotice legate de subiect.
     De cand teritoriul transnistrean a fost al strabuneilor nostrii ?
     Iti zic eu, cand l-a donat tactu’ stalin ca sa ia sudul Basarabiei si sa il bage in Ukraina .
     Panimaesi !

  2. tata (ti-as zice mai bine bula, ca o meriti), din ce capodopera marxist-leninista te-ai inspirat in a-ti scrie tampenia de mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *