CSI / Rusia

Moscova anunță că vrea să cucerească Mikolaiv și Odesa: ”Trebuie să readucem Lumea rusă în granițele sale fireşti de sub guvernarea Ekaterinei a II-a”

Președintele Parlamentului Crimeii, Vladimir Konstantinov, a declarat pentru RIA NOVOSTI că, după finalizarea aşa-ziei operaţiuni speciale militare ruse din Ucraina, ținuturile istorice din regiunea de nord a Mării Negre ar trebui să revină în componenţa Rusiei, așa cum a fost în perioada împărătesei Ekaterina a II-a.

Acesta a amintit faptul că, anul trecut, regiunile Donețk și Lugansk, precum și regiunile Zaporojie și Herson s-au alăturat Rusiei.

”Sunt convins de faptul că revenirea la Novorossia nu s-a încheiat aici. Trebuie să readucem Lumea rusă (Ruskii mir) în granițele sale fireşti – cele la care se ajunseseră sub guvernarea Ekaterinei a II-a”, a declarat Konstantinov.

De asemenea, el a adăugat că, dacă se va încerca o soluţionare a conflictului ucrainean, bazându-se pe istorie, atunci ar trebui să se facă recurs la perioada Ekaterinei a II-a și ale Prințului Potemkin, care au înțeles necesitatea consolidării sudului Imperiului Rus.

Potrivit lui Konstantinov, anexarea teritoriilor din regiunea de nord a Mării Negre, inclusiv a regiunilor Mikolaiv și Odesa, va deveni o garanție de securitate strategică pentru Rusia. Comentând declaraţiile ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, despre ”Marea NATO”, Konstantinov a susţinut că Ucraina, după ce a pierdut deja Marea Azov, ar trebui să fie privată şi de accesul la Marea Neagră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *