Actualitate

Moscova ar vrea să-l dea jos pe Dodon din fruntea partidului oligarhic PSRM / Locul i-ar putea fi luat de Batrîncea sau Ceban

Președintele în exercițiu Igor Dodon ar putea să piardă controlul Partidului Socialiștilor în detrimentul lui Vlad Batrîncea, susținte primarul de Bălți Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, în prezent „dilema nr.1” a Rusiei este dacă să-l lase în continuare pe Dodon la șefia PSRM sau să fie ales un nou lider al partidului.

„Astăzi există câteva tabere în Federația Rusă care îl susține pe Batrîncea în calitate de președinte PSRM. Există și alții, care îl susțin pe Igor Dodon. Dacă Batrîncea va fi ales, atunci lui Igor Dodon i se va da o funcție de conducere în CSI. Câteva tabere consideră că Dodon este o ancoră care va duce la fund partidul în contextul alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Usatîi.

„Astăzi există trei tabere în partid: cea a lui Ion Ceban, a lui Vlad Batrîncea și a lui Igor Dodon”, a mai spus Usatîi.

În următoarea perioadă ar urma să aibă loc un congres al PSRM. Igor Dodon susține că va prelua din nou conducerea partidului și că asta i-ar fi fost propus chiar de către socialiști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *