Politică

„Moscova încearcă să transforme R. Modova într-un model eșuat, în ceea ce privește aspirațiile europene”, ex-ministru de Externe al României, despre „protestele” din Chișinău

Fost ministru de Externe al României, Adrian Cioroianu, consideră că în spatele mișcărilor de stradă de la Chișinău se află Rusia și că, în contextul războiului, orice tulburare socială servește intereselor agresorului.

În opinia sa, Moscova încearcă să transforme R. Modova într-un model eșuat, în ceea ce privește aspirațiile europene.

”Vedem de câteva săptămâni că acolo se întâmplă ceva. Protestele folosesc celor care se opun celor care se opun direcției pro-occidentale din politica R. Moldova. Rusia este interesată că niciuna din țările vecine să nu se apropie prea mult de Occident”, explică Cioroianu, într-o intervenție la Digi24.

Fostul șef al diplomației române mai arată că Moscova este interesată să deturneze atenția europenilor spre alte probleme.

”Apariția unui scandal la Chișinău ne obligă și pe noi să privim într-acolo. Întrebarea pe care orice om ar trebui să și-o adreseze este – cui folosc aceste tensiuni de la Chișinău”, conchide Cioroianu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. „Adrian Cioroianu consideră că în spatele mișcărilor de stradă de la Chișinău se află Rusia” – o, nu! In spatele miscarilor se afla moldovenii care se lasa cumparati pentru 2 bani de Sor, precum si altii, care-si tradeaza tara chiar si pe gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *