Externe

Mossadul a început să coopereze cu Ucraina. Zelenski a refuzat să dea detalii, spunând doar că serviciile de informații „lucrează”

Mossadul a început să coopereze cu Ucraina, însă președintele Volodimir Zelenski a refuzat să dea detalii, spunând doar că serviciile de informații „lucrează”. El a făcut acest anunț într-o conferință de presă, la Kiev.

Mossadul a început să coopereze cu Ucraina

Președintele Ucrainei a fost întrebat cum progresează relația cu Israelul.

„Vă spun sincer, sunt mulțumit de ultimele zile. Am început să lucrăm. Nu voi da detalii pentru că serviciile noastre de informații („our intelligence”) lucrează, dar vreau să spun că, după o pauză lungă, văd acești pași [ca mergând] înainte.

„Avem nevoie de ajutorul Israelului și de conducerea politică și, așa cum am spus, a început în ultimele zile”, a spus Zelensky, citat de Jerusalem Post.

Publicația de la Ierusalim leagă această declarație de o analiză, publicată de New York Times acum trei zile, în care se aprecia că Israelul ar putea ajuta Ucraina cu informații pentru a neutraliza dronele iraniene.

„Articolul nu intră în detalii, dar sugerează că Israelul se trezește la realitatea amenințării cu drone iraniene și la modul în care acestea afectează Ucraina, precum și la necesitatea de a răspunde presiunilor și întrebărilor despre motivul pentru care Israelul nu a făcut mai mult pentru o ţară sfâşiată de război.

Rapoartele conform cărora Israelul ar putea ajuta Ucraina la nivel de informații – prin intelligence sau alte detalii care ajută Kievul să doboare sau să se protejeze împotriva dronelor – ar putea fi cea mai bună modalitate pentru ambele țări de a ajuta Ucraina: pot fi negate plauzibil și nu este o intervenție militară.

Israelul a sprijinit Ucraina de când a început invazia Rusiei pe 24 februarie, dar a fost reticent să fie implicat în conflict dincolo de sprijinul retoric sau la nivel umanitar”, scrie Jerusalem Post.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *