EconomieLumea

Mulți copii adulți sunt susținuți financiar de către părinți

Aproape jumătate dintre părinții americani își ajută copiii adulți să acopere costurile de trai – unii dintre ei spunând că dependența copiilor lor creează presiune asupra propriilor lor finanțe.
Roberto, în vârstă de 60 de ani, din Santa Cruz, California, îi dă fiului său adult 2.000 de dolari în fiecare lună începând din vara anului trecut, pentru a-l ajuta să își acopere costurile de trai.

Aproape jumătate dintre părinții americani oferă un anumit tip de sprijin financiar copiilor lor adulți Potrivit unui nou studiu, aproape jumătate dintre părinții americani oferă un anumit tip de sprijin financiar copiilor lor adulți, care se confruntă cu costuri mai mari decât ei pentru hrană și trai, potrivit unui nou studiu. Părinții care ne-au contactat ne-au povestit cum copiii lor adulți nu-și puteau permite să plătească locuința, transportul, îngrijirea copiilor, îngrijirea medicală sau asigurarea fără ajutorul lor – adesea în ciuda faptului că lucrau cu normă întreagă în locuri de muncă calificate -, iar un număr dintre ei au spus că dependența financiară a copiilor lor le făcea propria perspectivă financiară sumbră.

De asemenea, mai mulți părinți au spus că copiii lor depind de ei din punct de vedere financiar din cauza șomajului, a problemelor de sănătate sau de dependență sau din cauza faptului că relația lor cu un partener romantic s-a întrerupt. În timp ce unii părinți au declarat că își sprijină copiii doar temporar, până când situația lor se îmbunătățește, sau cu plăți unice pentru mașini, asistență medicală sau locuințe, alții au declarat că este vorba de un aranjament cvasi-permanent, deoarece copiii lor nu reușesc să își acopere costurile de trai. Roberto spune că fiul său a lucrat în diverse locuri de muncă, inclusiv ca lucrător poștal, de când a terminat facultatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Nu va e rusine ! Dai exemplu pe SUA ? Dar in Moldova nu e la fel ? Macar americanii raman in tara lor, dar moldovenii fug din tara de saracie ! Ordinari sunteti care ati scris articolul asta jegos ! Adica…. uite la ei ! Dar nu vezi ca la tine in tara e mult mai rau ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *