Actualitate

Municipalitatea anunță că va reactiva Departamentul COVID-19 de la Moldexpo: „Ne-am săturat de aceste ping-pong-uri”

„Urmează să reactivăm Departamentul Covid de la Moldexpo pentru triajul sporit la Coronavirus, vom reactiva spațiile medicale pentru internare și tratament a pacienților infectați, suspecți și confirmați cu Covid-19 la Moldexpo. Vom asigura fortificarea secției de terapie intensivă și reanimare. Analizăm organizarea unui laborator municipal pentru efectuarea testelor PCR. (…) La nivel de asistență medicală primară vom asigura monitorizarea și tratamentul pacienților cu Covid”, a menționat Ceban.

Șeful Direcției generale Sănătate și Asistență Socială, Boris Gâlcă, a declarat că autoritățile prevăd o creștere a numărului de cazuri în perioada următoarea, după sărbătorile de iarnă, ca urmare a creșterii mobilității cetățenilor. Totodată, șeful de la sănătate spune că a solicitat instalarea unei stații de oxigen la Moldexpo dar și creșterea numărului de paturi.

„Ne-am săturat de aceste ping-pong-uri, având o stație de oxigen nou-nouță care stă depozitată, este un lucru de neînțeles de ce nu a fost folosită și de ce nu a fost dispusă instalarea ei la Moldexpo. Eu sper că vom putea instala o altă stație de oxigen pentru securizarea și controlul pandemic la departamentul Covid de la Moldexpo. În același timp, Gâlcă s-a arătat nemulțumit de activitatea autoritățile centrale, pentru faptul că nu realizează secvențieri zilnice, așa cum recomandă experții OMS, în vederea identificării variantei Omicron în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *