Actualitate

Ne cred proști! PSRM se jenează că recunoască că au format o alianță cu ȘOR/Plahotniuc și pretind că vor anticipate

Partidul Socialiștilor cheamă fracțiunile parlamentare la discuții pentru elaborarea unei foi de parcurs pentru dizolvarea Parlamentului. Precizarea a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea, în cadrul unui briefing de presă. Potrivit lui, acest Parlament este la finele mandatului său, iar alegerile anticipate sunt necesare. În context, Partidul Socialiștilor inițiază discuții cu fracțiunile parlamentare pentru a găsi o cale legală pentru declanșarea anticipatelor.

„Inițiem discuții neformale cu liderii sau reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare alese în 2019. Este vorba de PSRM, DA, PAS, PDM și ȘOR”, a declarat Bătrîncea.

Mai exact, socialiștii propun elaborarea unei foi de parcurs conform căreia să acționeze în cazul anticipatelor. Mai mult, ei subliniază că toate aceste fracțiuni, împreună, trebuie să-și asume răspunderea pentru dizolvarea Parlamentului. De asemenea, Bătrîncea anunță că PSRM nu va participa la crearea vreunei coaliții parlamentare.

„Fracțiunea parlamentară a PSRM nu va participa la crearea unei coaliții, pledează pentru alegeri anticipate în 2021 și cheamă fracțiunile parlamentare să elaborăm o foaie de parcurs în vederea dizolvării Parlamentului”, a mai spus socialistul.

De precizat, după ce ieri a fost mare haos în Parlamentul Republicii Moldova, Biroul Permanent a decis că deputații vor reveni în sala de ședințe astăzi, la ora 15:00. Cu puțin timp în urmă, reprezentanții fracțiunii PAS au anunțat că nu vor participa la ședință.


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *