Interviu

„Ne străduim să stăm mai departe de titlurile „şocante” şi „senzaţionale”

– Ce înseamnă să faci ştiri la Euro TV?
– Euro TV a fost pentru mine un nou început. Până acum un an, am făcut doar muncă de reporter. Acum, le cumulez pe amândouă, pentru că, după mine, un prezentator care nu are idee cum se „coace” o ştire nu are ce căuta în bucătăria tv. Totuşi, ca prezentatoare a principalului jurnal de ştiri de la Euro TV, insist să înţeleg şi să accept întâi eu ce aduc telespectatorilor noştri. De aceea, temele care îi afectează într-un fel sau altul viaţa sunt de primă linie. Să fac ştiri la EuroTV înseamnă, de asemenea, să-mi asum responsabilitatea pentru opinia pe care şi-o formează miile de oameni care stau de partea cealaltă a ecranului.

– Ce te motivează să faci parte din echipa Euro TV?
– Euro TV este un fel de a doua casă. Aici îmi petrec uneori şi 12 ore pe zi, aşa că, vrei nu vrei, îi primeşti în suflet pe cei cu care ari brazdele jurnalismului, cot la cot. Deşi ne-am relansat de abia un an, avem foarte mult de muncit. Pentru că istoria Euro TV-ului este aşa cum este şi a suferit şi de pe urma jocurilor politice, iar acum trebuie să ne consolidăm imaginea unui post veritabil, neafiliat politic şi vertical. Asta cred că mă face să muncesc şi mai mult alături de minunaţii mei colegi din redacţie. Asta se şi vede clar din produsul nostru.

– Ce îţi place mai mult, să fii pe teren sau în studio?
– Sincer, mai mult în teren. Afară, acolo unde se produce ştirea, unde poţi surprinde reacţii, viaţa aşa cum este, acolo sunt adevăratele ştiri.
Nu prea m-am gândit în serios să mă fac prezentatoare de ştiri, asta chiar dacă de mai multe ori mi s-a spus că aş da bine pe sticlă. Deşi am lucrat în televiziune mai mulţi ani şi aveam experienţa intervenţiilor în direct, studioul a fost ceva absolut nou, emoţii care îţi taie respiraţia şi-ţi dau tremurici. Este totuşi mai dificil. Pentru că orice s-ar întâmpla, fie că ai o zi proastă sau nu eşti mulţumită de ceva, trebuie să ieşi şi să le oferi oamenilor informaţia, calitativ, fără să stai cu buza umflată.

– Ai putea să faci un portret al jurnalistului de la Euro TV?
– Da. E un fel de capră din povestea lui Creangă  Alergăm toată ziua, strângem ştiri, ca seara, eu şi colega mea Anna Smolniţchi să putem ieşi în faţa telespectatorilor. Dacă e să vorbim serios, jurnalistul Euro TV e destul de bravo, descurcăreţ şi operativ. Echipa de la ştiri este una foarte mică, faţă de alte televiziuni din ţară. Muncim mult ca să ţinem pasul cu toţi. Aşa că uneori trebuie să scrii ca vântul ca să reuşeşti la o altă filmare. Se întâmplă să uiţi să mănânci. Dar nu uităm de calitatea subiectelor.

– Prin ce se deosebeşte buletinul de ştiri de la Euro TV de programele informative ale altor posturi?
– Ştirile de la EuroTV sunt mai pozitive. Ne străduim să stăm mai departe de titlurile „şocante” şi „senzaţionale”. Asta este boala televiziunilor de la noi, pentru că aşa se câştigă cel mai uşor publicul. Încercăm să nu abundăm în mesaje negativiste şi să fim mai aproape de oameni, de nevoile şi probleme lor.

– Cum ar putea creşte audienţa ştirilor Euro TV?
– Audienţa este până la urmă motorul mass-media. Audienţa îţi demonstrează cât eşti de bun în ceea ce faci. Ce am putea face noi? Desigur să muncim mai mult, să fim mai aproape de telespectator. El e eroul jurnalului nostru de ştiri.

– Crezi că ţara noastră e săracă în evenimente?
– În ştiri de ultimă oră, nu. Declaraţii, comentarii, furturi, omoruri, incendii sunt din plin şi cu astea chiar poţi umple un jurnal de ştiri. Dar, până la urmă, telespectatorul mai vrea şi ceva consistent, vrea istorii de succes, oameni care îi pot spune ceva, de la care pot învăţa ceva şi astfel de ştiri sunt mult prea puţine.

(I.M.) 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *